Duur 00:22
Gepubliceerd op 9 mei 2017

Nieuw bij MAX Vandaag: golftips

Golf is populair onder ouderen en terecht: het is een ideale manier om heerlijk buiten te bewegen, gezellig samen met anderen. In onze nieuwe cursus Golftips laten Olga Commandeur en Tom Okker u kennismaken met de golfsport.

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie hebben wij een breed scala aan adviezen en tips opgesteld, speciaal bedoeld voor 50-plussers. De tips zijn onderverdeeld in 5 categorieën en worden begeleid door bijbehorende video’s.

Golftips les 1: Het juiste materiaal

Zeker voor de golfer op leeftijd is het juiste materiaal belangrijk om pijntjes te verminderen en te voorkomen. In de eerste les van Aan de slag met Olga & Tom krijgt u een aantal handige tips over hoe u goed voorbereid aan de slag kunt gaan. Zo is het van belang om voor de juiste soort stokken te kiezen en door het gebruiken van speciale handschoenen of een golfbril zullen uw prestaties verbeteren.

Golftips les 2: Fit de baan op

Golf vergt een goede voorbereiding, voordat u de baan op gaat. Dankzij een goede warming-up en het inslaan van enkele ballen voorkomt u pijn en blijft u mentaal fit. In deze les staan Olga en Tom ook stil bij veelvoorkomende blessures bij golfende 50-plussers en geven zij tips hoe u die kunt voorkomen.

Golftips les 3: Houding en voeding

Golf is een sport waarbij u meerdere kilometers loopt en vaak uren onderweg bent. Het is daarom belangrijk goed voor de inwendige mens te zorgen. Voor het slaan van de bal zijn bovendien een goede balans, soepele gewrichten en wat spierkracht nodig. Olga en Tom geven tips wat u het beste kunt eten en drinken en hoe u geconcentreerd kunt blijven.

Golftips les 4: De afslag en de baan

In deze les gaan Olga en Tom echt de baan op. Te beginnen met de afslag. Ook over het slaan uit de rough,vanuit schuine ligging en spelen met de wind krijgt u in deze les veel handige tips. Ook krijgt u een tip voor een oefening waarmee u uw balans verhoogt.

Golftips les 5: Op en rond de green

In les 5 zijn Olga en Tom aangekomen bij de laatste fase: het benaderen van de vlag en het putten. Maar dat kan best lastig zijn! Zo zijn er hindernissen als bunkers op de baan en is het nog een hele kunst om de green goed te lezen. In deze afsluitende les krijgt u daar een zestal goede tips voor.

Zelf ook aan de slag? Bekijk dan snel al onze golftips!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer