Duur 03:39
Gepubliceerd op 9 mei 2017

Golftips les 1: Het juiste materiaal

Zeker voor de golfer op leeftijd is het juiste materiaal belangrijk om pijntjes te verminderen en te voorkomen. In de eerste les van Aan de slag met Olga & Tom krijgt u een aantal handige tips over hoe u goed voorbereid aan de slag kunt gaan.

Tip 1: De stokken
Als u wat ouder wordt, verandert het lichaam. Zorg ervoor dat u stokken gebruikt die bij uw leeftijd, spelniveau en lengte passen. Senioren kunnen beter overstappen naar flexibeler shafts. Daarmee slaat u makkelijker, omdat het vaak lichter is, de bal verder gaat én de steel de trillingen beter absorbeert. Controleer ook de lengte van uw stokken, zeker wanneer u kleiner bent geworden.

Tip 2: De trolley
Een buggy kan verleidelijk zijn, maar het is beter om zelf te blijven lopen met een trolley. Kies voor een 3- of 4-wieler trolley die soepel rijdt óf voor een elektrische trolley. Voor uw lichaamshouding is het beter om uw golfkar te duwen, in plaats van ‘m achter u aan te trekken. Het is af te raden om de tas zelf te dragen.

Tip 3: De handschoen
Mensen met gevoelige gewrichten kunnen baad hebben bij het gebruik van een speciale handschoen. Deze speciale handschoenen hebben een dikkere vulling in de handpalm waardoor u minder last heeft bij het slaan van de bal.

Tip 4: De schoenen
Kies zorgvuldig uw schoenen, let op de juiste steun en het voetbed. U loopt er tenslotte toch elke keer 4 tot 8 km op. Goede schoenen maken dan het verschil. Heeft u smalle of juist brede voeten? Zijn uw voeten iets doorgezakt? Of heeft u andere kleine problemen? Koop de schoenen die bij uw voeten passen en plaats daar eventueel een inlegzool in.

Tip 5: De tee
Veel ouderen krijgen last van problemen aan pols, elleboog of schouder. Het kan dan helpen de bal te opteeën. Wanneer u met houten tees speelt, is de impact op uw lichaam minder belastend. Als u echt veel last heeft bij het slaan, kunt u ook de bal bij élke slag opteeën. In wedstrijden kan dit natuurlijk niet zomaar.

Tip 6: De bril
Mensen met een leesbril kunnen moeite hebben om de goede houding aan te nemen bij het putten en de bal scherp te zien. Een speciale golfbril kan dan uitkomst bieden. Bij de golfbril is het onderste gedeelte (het leesgedeelte) afgestemd op de afstand van uw ogen tot de bal op de grond. Gegarandeerd dat het putten ineens stukken beter gaat!

Tip 7: De knijper
Heeft u moeite met bukken om de bal uit de hole te halen? Zet dan een extra ‘knijper’ achter op uw putter en u hoeft niet meer te bukken. Beter dan een knijper is het echter om oefeningen te doen zodat u gemakkelijker kunt bukken. Of ga door uw knieën met uw benen iets uit elkaar en steun daarbij met uw hand op uw bovenbenen.

Meer Golftips:

Les 2: Fit de baan op

Les 3: Houding en voeding

Les 4: De afslag en de baan

Les 5: Op en rond de green

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer