Nederlandse successen

Nederlandse successen met atletiek en zwemmen

De Nederlandse atletiekploeg heeft goede zaken gedaan op de WK in Londen en de World Cup Zwemmen Eindhoven heeft ons ook Nederlandse successen gebracht.

Schippers prolongeert titel

Ruim een miljoen mensen hebben vrijdag 11 augustus de gouden race van Dafne Schippers gezien. De Nederlandse atlete heeft haar wereldtitel op de 200 meter tijdens de wereldkampioenschappen atletiek geprolongeerd. “Één keer wereldkampioene worden is één ding, maar 2 keer is een vak apart”, zegt de Utrechtse na haar race nog vol adrenaline erover. “Hoe mooi dat er Nederlandse fans mij staan op te wachten en het volkslied voor me zingen. Kippenvel.”

Nederlandse successen

Visser teleurgesteld

Atlete Nadine Visser moet het doen met de zevende plaats in de finale van de 100 meter horden. Ondanks dat ze het omschrijft als “een supergave’ ervaring” is zij teleurgesteld. “Als ik zie hoe dicht ik erbij zit, dan baal ik toch. Het was zeker geen perfecte race. Maar het was ook mooi om erbij te zijn”, zegt zij na afloop. Ook geen plak is er voor het Nederlandse vrouwenestafetteteam, dat zich wel heeft geplaatst voor de finale van de 4×100 meter.

Alsnog blijdschap voor Sifan Hassan

Sifan Hassan kan alsnog met een lach op haar gezicht terug kijken op de wereldkampioenschappen atletiek.”Ik ben echt hartstikke blij”, zegt zij zondag na haar derde plaats op de 5000 meter. Hassan is eigenlijk voor een gouden plak op de 1500 meter naar Londen gekomen, maar op die race komt zij niet verder dan een vijfde plaats.

Nederlandse successen

Nog nooit zo goed gescoord

Technisch directeur Ad Roskam is bijzonder verguld met de 4 medailles van de Nederlandse atletiekploeg op de WK. “Eén keer goud (Dafne Schippers 200 meter), 3 keer brons (Schippers 100 meter, Anouk Vetter zevenkamp en Sifan Hassan 5000 meter) en in totaal 10 keer top 8. Zo goed hebben we nog nooit gescoord”, zegt hij na de slotdag. Dat er alleen aan vrouwen medailles zijn uitgereikt komt volgens hem “mede omdat vrouwensport in Nederland een lange traditie heeft. Het blijft een uitdaging om de komende jaren ook mannen naar de absolute top te brengen. We misten hier wel 2 goede sprinters – Churandy Martina en Solomon Bockarie – en Thijmen Kupers en Menno Vloon vielen door blessures jammerlijk weg.”

Goud voor Kromowidjojo

Zaterdags is er goud voor Ranomi Kromowidjojo. Bij de wereldbekerwedstrijden kortebaan in Eindhoven is zij de snelste op de 50 meter vlinderslag. Ze blijft de Zweedse favoriete Sarah Sjöström met één 100ste van een seconde voor. Kromowidjojo zet met 24,54 ook meteen een Nederlands record neer, dat sinds 2014 op naam van Inge Dekker heeft gestaan, met 24.59. Op de 4×50 meter vrije slag gemengd verovert de Nederlandse ploeg ook een gouden medaille. Jesse Puts, Thom de Boer, Femke Heemskerk en Kromowidjojo zwemmen een tijd van 1.28,90, voldoende om Australië en Oostenrijk voor te blijven.

Nederlandse successen

Nederlandse successen

Van der Weijden slaagt in dubbele Kanaaltocht

Voormalig olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen Maarten van der Weijden heeft ook een succesvol weekend achter de rug. Het is hem gelukt om het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk 2 keer achter elkaar over te steken. Hij heeft er iets meer dan 19 uur over gedaan. Van der Weijden zamelt vaker geld in met bijzondere zwemtochten voor zijn stichting, die als doel heeft het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren.

Nederlandse successen

(Bron: ANP)

Geef een reactie