Lekker ongezond leven

Heeft een gezonde levensstijl zin? Vorige week bleek uit onderzoek van het Erasmus MC dat ouderen met overgewicht niet eerder dood gaan dan senioren met een gezond gewicht.

Wel of niet gezond leven

Wat betekent die constatering voor de alom gepropageerde noodzaak van een gezond leven? Een manier van leven waarmee de mens de dood een paar stappen voor wil blijven. Wie níét zo gezond leeft, komt even ver. Zo blijkt nu.

Wat te doen? Weg met de peulvruchten, kokosolie, ongezouten noten, goji-bessen en liters water? En lekker genieten van het leven met dagelijks een glaasje en een hapje? Of toch veel bewegen en scherp letten op wat je eet? Want morgen verschijnt er vast weer ander onderzoek waaruit blijkt: een gezonde levensstijl werkt levensverlengend.

Hollandse Zaken

Het programma Hollandse Zaken staat voor live-televisie en behandelt kwesties die verder gaan dan de actualiteit van de dag. Dilemma’s rond de liefde, opvoeding en relaties, maar ook de ondraaglijke kant van dementie en overbelaste mantelzorgers. Hollandse Zaken is een van de weinige televisieprogramma’s waar de gewone burger aan het woord komt. De ‘bestuurlijke elite’ schuift alleen bij noodzaak aan.

Hollandse Zaken is te zien op woensdag 10 augustus 2016 om 21.15 uur op NPO 2.

Discussieer mee over dit onderwerp! Om de discussie vriendelijk te houden heeft MAX Vandaag een aantal spelregels opgesteld.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Hanneman says:

    Het lijkt haast alsof oplettend en doordacht consumeren en een gezonde “eigen weg” kiezen door “de afnemers” de voedselindustrie onwelgevallig is. Ik denk niet dat er veel hersens voor nodig zijn om te begrijpen dat het almaar áán te vreten en te zuipen gevolgen heeft voor je lijf. Meestal niet zulke prettige dus zou je denken dat je als consument, in dit verhaal, “het betere” zou moeten willen en doen.En dat valt niet mee. Alle voedsel en dranken in de gemiddelde supermarkt volgestopt met toelaatbare hoeveelheden rotzooi, omgeven door reclame-campagnes waar negen van de tien intuinen, aangevoerd in overdadige hoeveelheden. Eigenlijk een wónder dat velen dat niet in de gaten hebben en géén wonder dat men massaal bezwijkt. Dus OPEN die bierblikjes en nog een paar éxtra fricandellen in de pan. Het Erasmus geeft groen licht.

  2. Dirk R de Vries says:

    Gezond leven en eten heeft voor mij al zin omdat ik me veel beter ben gaan voelen. Als ik dan ook nog wat langer leef is meegenomen maar niet van doorslaggevend belang.