scheren

Kunt u beter ’s ochtends of ’s avonds scheren?

Een vraag aan de mannelijke lezers: scheert u uw gezicht elektrisch of met een mesje? Uw scheermethode bepaalt of u beter ’s ochtends kunt scheren of dat u dat ook ’s avonds kunt doen. Wij leggen uit waarom.

Elektrisch/droog scheren: bij voorkeur ‘s ochtends

Als u een scheerapparaat gebruikt, spreken we van droog scheren, omdat u geen scheerschuim of vergelijkbare producten gebruikt. Dit kunt u het beste in de ochtenduren doen, als u tenminste gaat voor een glad resultaat. Uw huid – mits goed verzorgd – is ‘s ochtends minder vatbaar voor scheerirritatie.

Bovendien keert vaak de volgende dag alweer wat gezichtshaar terug, mocht u ’s avonds met een elektrisch scheerapparaat aan de gang gaan. Want met een scheerapparaat wordt uw gezicht heel wat minder glad dan met de traditionele scheermethode, met scheerschuim en een mesje dus.

Met een mesje/nat scheren: kan ook ’s avonds

Als u daarmee scheert, krijgt u dus een gladder resultaat. Dat kunt u daarom prima ’s avonds doen, zodat u ’s ochtends tijd bespaart. Bij zo’n scheerbeurt komt immers meer kijken dan bij droog scheren. Daar staat wel tegenover dat uw gezicht langer glad blijft, ook in de loop van de dag.

aardbeibenen
Lees ook: Aardbeibenen, dit is het en zo komt u er vanaf

Algemene scheertips

Of u nu ’s avonds of ’s ochtends scheert, scheerirritatie ligt altijd op de loer. Een goede voorbereiding is dan ook het halve werk. Experts raden aan om scheerzeep en een scheerkwast te gebruiken. Van tevoren douchen helpt om de huid te ontspannen en om de gezichtsharen zachter te maken. Hierdoor wordt het scheercomfort groter.

Daarnaast kunt u eventueel de zogeheten preshave-crème gebruiken, plus natuurlijk aftershave ná het scheren. Let wel goed op als u een gevoelige huid heeft, want dan kan het zijn dat u aftershave met alcohol niet goed verdraagt. Afspoelen met koud water heeft een kalmerende werking en helpt eveneens, net als talkpoeder. En als u nat scheert, zorg dat u uw mesjes tijdig vervangt, als ze bot dreigen te worden. Zo voorkomt u rode plekjes of bultjes op uw gezicht of andere vormen van scheerirritatie.

(Bron: Philips, Scherende heren, Scheertips, Mannenzaak, Man and Shaving, Scheerzone. Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord

Reactie

  1. Jan.Veenstra says:

    Waarom tijd besparen, we zijn met pensioen.