hart

Internationale Dag van het Hart

Op 29 september 2016 is het de Internationale Dag van het Hart. Wereldwijd wordt op deze dag aandacht besteed aan hoe we het belangrijkste orgaan van ons lichaam gezond kunnen houden en zo hart- en vaatziekten kunnen voorkomen. Want nog altijd sterven er ruim 17 miljoen mensen per jaar aan een aandoening van het hart.

Sterfte aan hart- en vaatziekten in Nederland

In het rapport van december 2015 van de Nederlandse Hartstichting is te lezen dat er in Nederland bijna 40.000 mensen overlijden aan de gevolgen van een hart- en vaatziekten.

Aantal sterfgevallen aan de gevolgen van hart- en vaatziekten

sterfgevallen hart en vaatziekten

Per dag overlijden in Nederland 56 vrouwen en 49 mannen aan hart- en vaatziekten. Bij vrouwen is dit zelfs doodsoorzaak nummer 1. Per dag worden er 440 vrouwen in het ziekenhuis opgenomen met hart- en vaatziekten.

Dress Red Day

Signalen dat er iets mis is met het hart, zijn bij vrouwen vaak minder duidelijk dan bij mannen. Ze worden daardoor sneller over het hoofd gezien of niet op tijd herkend. Hierdoor overlijden nog te veel vrouwen onverwacht. Onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen staat bij de Hartstichting hoog op de agenda. Want door meer onderzoek naar de oorzaak en de signalen eerder te herkennen, krijgen vrouwen in de toekomst een betere diagnose en behandeling.

De Hartstichting staat jaarlijks met Dress Red Day stil bij het vrouwenhart. De stichting roept iedereen op die dag iets roods te dragen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. In de campagne van 2016 staat de HartenVrouw centraal. Een HartenVrouw accepteert niet dat hart- en vaatziekten nog steeds doodsoorzaak nummer 1 zijn bij vrouwen. Sinds 8 september komen de HartenVrouwen in actie en roepen ze andere vrouwen via social media op om mee te strijden.

Laat op Facebook zien dat u HartenVrouw bent en pas in september uw profielfoto aan. Er is een speciale tool waarmee u dit heel eenvoudig doet.

Profielfoto Facebook aanpassen

(Bron: www.hartstichting.nl)

Geef een reactie