Huldiging olympische atleten

Als de Nederlandse atleten die op de Olympische Spelen in Rio een medaille hebben gewonnen denken dat ze bij thuiskomst kunnen genieten van hun rust, dan hebben ze het mis. Er wacht hen een druk schema van huldigingen. Natuurlijk mag bij zo’n huldiging een bezoek aan koning Willem-Alexander en  koningin Máxima niet ontbreken.

In de RAI

Op dinsdag 23 augustus 2016 komen de medaillewinnaars aan op Schiphol. De atleten worden dan direct gehuldigd in de Amsterdamse RAI. De sporters die eerder terugkeerden naar Nederland komen die middag ook naar de RAI. De NOS zendt de beide huldigingen live uit.

Op bezoek bij de koning en koningin

Het officiële huldigingsprogramma is op woensdag 24 augustus in Den Haag. Premier Rutte verwelkomt de atleten op het ministerie van Algemene Zaken. Na de bijeenkomst worden de medaillewinnaars, samen met hun coaches en begeleiders, gehuldigd in de Ridderzaal. De premier, minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, chef de mission Maurits Hendriks en NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis spreken de atleten toe. Daarna ontvangt het koningspaar de olympische sporters op Paleis Noordeinde.

(Bron: ANP)

Geef een antwoord