Sportovereenkomst tussen Nederland en Japan

Nederland en Japan gaan op sportgebied nauw samenwerken. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft met haar Japanse collega Hirokazu Matsuno een sportovereenkomst afgesloten. De afspraken zijn gemaakt met oog op de Olympische en Paralympische Spelen die in 2020 in Tokyo worden gehouden.

Sportovereenkomst

Door de nieuwe afspraken tussen beide landen kunnen Nederlandse bedrijven en universiteiten gezamenlijke activiteiten ontwikkelen en contracten afsluiten met Japanse partners. Het akkoord stelt Nederlandse wetenschappelijke instellingen in de gelegenheid om samen met Japanse instituten onderzoek te doen en kennis uit te wisselen. Schippers leidde de afgelopen week een economische missie in Japan met meer dan dertig bedrijven. Volgens de minister bieden de Spelen kansen voor bijvoorbeeld ‘drijvend bouwen’. Een duurzame innovatie dat tijdelijke (sport)voorzieningen oplevert die weer gemakkelijk naar andere locaties verplaatst kunnen worden.

Sportinnovatie in Nederland

Schippers is onder de indruk van wat Nederland op het gebied van sportinnovatie te bieden heeft. “Grote internationale sportevenementen stimuleren allerlei vormen van innovaties. Het mooie is dat vernieuwingen in de sport verder reiken dan dat. Van innovaties die bijvoorbeeld paralympische sporters tot betere prestaties brengen, kunnen ook andere gehandicapten in hun dagelijkse leven profiteren.” Nederlandse instellingen zijn gespecialiseerd in innovaties met betrekking tot apparatuur in de sport, sportvoeding en kleding en allerlei faciliteiten voor de gehandicaptensport. In november 2016 komt er een Japanse delegatie naar Nederland die gericht is op paralympische expertise en samenwerking.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reactie

    Hanneman says:

    Ik zou de Japanse delegatie graag willen waarschuwen voor katten in zakken. Voor eigenlijk alle bewegingen die door deze mevrouw worden gemaakt of voorgesteld.