gezond verstand

Huis-, tuin-, en keukenremedies in Gezond Verstand

MAX zendt vanaf dinsdag 23 mei 2017  een gloednieuw programma uit! In Gezond Verstand, gepresenteerd door Martine van Os, komen kandidaten uit het hele land langs om hun originele huis-, tuin- en keukenremedies te presenteren aan een panel van 3 huisartsen. 

Werken de zelfbedachte remedies ook echt?

Helpt een bananenschil tegen wratten, zingen tegen snurken en een speciale ketting tegen de pijn van doorkomende tandjes bij baby’s? De deelnemers van Gezond Verstand geloven heilig in de geneeskracht van hun eigen middeltjes. Maar werken ze ook echt? Het artsenpanel beoordeelt of zij er ook heil in ziet én of het de remedie wetenschappelijk wil testen.

De deelnemers geloven heilig in de geneeskracht van hun eigen middeltjes. Het artsenpanel zal beoordelen of zij er ook heil in zien en of het de remedie wetenschappelijk wil testen. Werkten ze ook echt?

Gemberthee en droomgebak

In de eerste aflevering komt de 24-jarige studente Renée aan bod. Zij heeft de perfecte remedie tegen migraine gevonden: verse gemberthee. Ook meneer Spuij (75) denkt een oplossing te hebben tegen een vervelende kwaal. Hij brengt paardenmelk mee, wat hij drinkt om van zijn psoriasis af te komen. Daarnaast vertelt de 46-jarige Iris over haar zelf geproduceerde wietolie. Ze gebruikte het middel ter verdoving toen ze een ‘frozen shoulder’ had om te kunnen slapen. Wieny (57) brengt ook een alternatief middel mee: koolbladeren als hulpmiddel tegen ontstekingen. Simon (51) heeft iets opmerkelijks meegenomen: een didgeridoo. Martine van Os probeert het instrument uit en is razend benieuwd waarvoor hij het gebruikt. Tot slot schotelt Winnifred (41) de artsen wat lekkers voor. Voor haar was slapen een nachtmerrie, totdat ze las over ‘havermout droomgebak’.

Gezond Verstand is te zien vanaf 23 mei 2017, 6 weken lang, om 21.25 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reacties (7)

  BasR says:

  Geachte redactie van Max,
  Vanavond heb ik “Gezond Verstand” gezien en ik vind het zeer interessant!
  Daarom ben ik net ook lid geworden van Max.

  Mijn vraag is of ik informatie zou kunnen krijgen omtrent het onderwerp van Simon, de Didgeridoo.
  Ikzelf heb namelijk lichte “slaapapneu” waar ik toch veel last van heb.
  Hiervoor ben ik in behandeling (geweest).
  Graag zou ik de Didgeridoo willen uitproberen.
  Of in contact komen met het “Canisius” ziekenhuis in Nijmegen waar ze hier mee geexperimenteerd hebben.
  Misschien kunt u me hiermee verder helpen?

  Alvast hartelijk bedankt en tot ziens … op de TV

  Vriendelijke Groet,
  Bas Raaijmakers

   MAX Vandaag says:

   Beste BasR, hartelijk dank voor uw bericht. Wij gaan dit voor u na en zullen u een e-mail sturen als wij meer weten.

  Karel E says:

  Gekneusde koolbladeren helpen niet alleen bij ontstekingen maar ook tegen zwellingen en verkleuringen bij verstuikte enkels. Bloeduitstortingen zijn in een mum van tijd weer normaal. Goedkoop en snel medicijn na sportwedstrijden.

  Caro0 says:

  top programma ! Ik heb jaren geleden een ongeluk gehad waarbij mijn rechterknieband van de linkerknie helemaal opgerekt werd en een flinke scheur erin. Ik heb hier 2 jaar van moeten revalideren. In het begin had ik veel pijn en was de knie dik, met een gekneusd koolblad op de knie trok de zwelling snel weg en het werd heerlijk koel,ik vond het ideaal.

  Yvono says:

  Ik heb de uitzending van 6 juni gezien en wil graag reageren wat betreft de smeerwortel.
  Wat jammer dat de olie niet afdoende geholpen heeft.
  Zelf maak ik zalf van de wortel van deze plant.
  Zowel olie als zalf, moeten zeer lang trekken, zodat de medische werkzame stoffen uit de plant, de olie of de zalf intrekt.
  Werkzame stoffen:
  Pyrrolizidine, consolidine: pijnstillende en ontspannende werking.
  Allantoïne, silicium, calcium
  Deze werken weefselherstellend en bothelend
  Het heeft nog veel meer inhoudstoffen.

  Bij een zeer krachtige olie of zalf, werkt het uitstekend.

  elira says:

  Als kind kreeg ik inderdaad een natte,maar wollen sjaal om bij het naar bed gaan. En echt,het hielp. Ben nu een zeventiger en van placebo effecten wisten wij niets als kind van deze woorden.

  Ook gebruik ik gesteriliseerd water met zout ,als mijn neus of sinusholten verstopt raken en als ik een beginnende pijn voel. Heb slechte ervaring met neussprays ,dus die gebruik ik nooit. En zeer slechte ervaring met het doorprikken van sinusholten ,zeker als arts begint voor verdoving inwerkt.

  Vr.gr. elira

  Brikya says:

  N.a.v.de uitzending d.d.20-06-2017 over smetplekken. Gezien de reactie van het panel over smetplekken wil ik toch mijn mening en ervaring kenbaar maken. In de periode 1975 -1987 werkte ik bij T.D.V. blikverpakkingen Oss. De bewuste blikken werden toen in een hal met een soldeerlijn gesoldeerd. In de hal liep vooral ’s zomers de temperatuur op tot soms wel 35graden, met als gevolg stuklopen tussen de billen. Onze remedie was voor de produktie een pluk vers gras in de zak van de broek of overall.Het resultaat was verbluffend. Dezelfde dag was de reactie al merkbaar. Geen pijn meer en het gras kwam er aan het einde van de dagtaak geel gekleurd weer uit. Daarom vind ik de reactie van het specialistenpanel toch wat vreemd, omdat wij in de praktijk toch zoveel voordeel van ditgras ondervonden.