wandelvoetbal

Hoera! Nederland 3e op WK Wandelvoetbal

Tijd voor een feestje, want Nederland heeft de 3e plaats behaald op het WK Wandelvoetbal in het Engelse Bristol. Alleen Schotland en Engeland zijn sterker dan de selectie uit ons land, die onder meer bestaat uit oud-internationals Sjaak Swart en Kees Kist.

Nederland naar het WK Wandelvoetbal

Wandelvoetbal is al enige tijd populair onder Nederlandse ouderen. Bij deze vorm van de sport is het de bedoeling dat er niet gerent gerend wordt en dat de bal niet hoger dan de heup komt. Een aantal Nederlandse profclubs heeft eigen wandelvoetbalteams en in 2018 doet ons land voor het eerst mee aan het WK in Engeland.

Benadeelt door de scheidsrechter

De 9-koppige selectie begint goed aan het toernooi: zij winnen met 3-1 van Canada en met 3-0 van Gibraltar. Daarna volgt een wedstrijd tegen Schotland, die het Nederlandse team verliest met 1-2. Ook de volgende match, die tegen Engeland, wordt verloren. Volgens de spelers zelf komt dat omdat zij benadeeld zijn door de scheidsrechter. “Ik vind het ongelofelijk goedkoop om na afloop te wijzen naar een scheidsrechter die slecht was, maar dat was hier écht het geval”, zegt de Nederlandse keeper Kees Stolk tegen Omroep Brabant na de verloren wedstrijden. Ondanks het meten met 2 maten, zijn de heren na afloop van het toernooi toch blij met hun 3e plaats.

Nederland in actie

Tijdens het toernooi zijn er verschillende actiefoto’s gemaakt van de selectie. Die kunt u hieronder bekijken.

[/vc_column][/vc_row]

Beeld: Nationaal Ouderenfonds

Geef een antwoord