Selectie WK Wandelvoetbal is compleet!

Het WK Voetbal mist Nederland, maar op het WK Wandelvoetbal is ons land wél van de partij. Onder meer oud-internationals Sjaak Swart en Kees Kist maken deel uit van de selectie, maar er wordt nog gezocht naar een aantal teamleden. Die zijn op 30 april 2018 gevonden tijdens een officiële selectiedag in het Olympisch Stadion te Amsterdam.

Selectie compleet

De selectiedag is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, het fonds achter het zogenoemde OldStars walking football. Deze vorm van voetbal wordt in 2013 gelanceerd in Nederland en is korte tijd uitgegroeid tot een populaire sport onder ouderen. Het is zelfs zó populair dat een aantal Nederlandse Eredivisieclubs een eigen wandelvoetbalteam hebben en nu gaat er dus ook een afvaardiging naar het WK in Engeland. Voormalige topvoetballers Sjaak Swart, Dick Schoenaker, Wim Rijsbergen en Kees Kist maken deel uit van het team, maar er zijn nog 5 spelers nodig. Deze hebben zij gekozen tijdens de succesvolle selectiedag. “Ondanks het weer waren alle 200 deelnemers enorm enthousiast. Sommigen hadden zelfs nieuwe voetbalschoenen gekocht omdat ze al jaren niet meer gevoetbald hadden”, vertelt Jytte Reichert, woordvoerder van het Nationaal Ouderenfonds.

De gelukkigen

Aan de hand van een aantal spelrondes, waarbij de voormalige internationals onder meer kijken naar de fitheid en de behendigheid van de potentiële wandelvoetballers, zijn er een vijftal heren uitgekozen. Peter Stolk (66), Sjaak de Wit (66), André van der Ley(68), Egbert Worp (67) en Wout Jonker (65) zijn de gelukkigen en mogen in mei 2018 samen met de ex-internationals naar het WK Wandelvoetbal.

Sportief én sociaal

Het toernooi begint op 12 mei 2018, maar op 11 mei gaan de heren al naar Bristol, waar de wedstrijden worden gespeeld. Uiteraard hopen zij hier de eerste plaats te behalen, maar er is naast sportief succes ook een ander aspect zeer belangrijk. Sjaak Swart: “Bij OldStars walking football gaat het niet alleen om beweging, maar vooral ook om het sociale gedeelte. Bij elkaar komen, even over het weekend praten of oude verhalen ophalen.”

(Bron: Jytte Reichert, woordvoerder Nationaal ouderenfonds, archief)

Geef een reactie