Champions League-loting PSV Feyenoord sportweekend

Het sportweekend van MAX Vandaag: gunstige loting Feyenoord, sterk PSV heeft pech, machtsovername in Vuelta

Voetbal, wielrennen, Formule 1, hockey, schaatsen, atletiek, rugby: de ware sportliefhebber heeft elk weekend wel genoeg om van te genieten. Maar waar moeten we nu echt voor thuisblijven? Onze analisten Robbert en Hein blikken op deze plek vooruit op het sportweekend.

Hein: 2 Europese hockeytitels, 9 op rij voor Max, een Nederlandse wielerploeg (zonder Nederlandse renners, dat dan weer wel) die de kletsnatte Vuelta-opening wint… En als klap op de vuurpijl de nu al legendarische sprint van Femke Bol. We hebben een sportweekend achter de rug dat eigenlijk niet overtroffen kan worden. Maar zijn er dit weekend nog wedstrijden waar jij naar uitkijkt, Robbert?

Robbert: Ik blijf nog even uitkijken naar de Vuelta, Hein. Remco Evenepoel wilde die rode trui tijdelijk even kwijtraken. Dat is gelukt, maar anders dan hij gewild had vermoedelijk. Want de voorsprong die hij had genomen op Roglič en Vingegaard is hij al nagenoeg kwijt. Zijn – na die val, direct na z’n zege deze week, met bloed besmeurde – rode trui hangt nu om de schouders van de jonge Fransoos Lenny Martinez (20!). Ik zeg je: daar zijn we nog niet van af. Da’s geen pannenkoek. Die wordt gezien als the coming man van het Franse wielrennen. Wat denk jij? Te jong? Past wel in deze tijd. Pogačar was ook heel jong bij z’n eerste Tourzege. En heb je al tennis op de US Open gekeken?

Hein: Na een chaotische opening in de Vuelta schuift alles weer naar elkaar toe. Pogačar heeft ook op zeer jonge leeftijd furore gemaakt in de Vuelta, voordat hij naar de Tour overstapte. Dus waarom kan zo’n Martinez als 20-jarige niet het podium halen? Toch heeft Jumbo-Visma weer een belangrijke tik uitgedeeld, met Roglič voorlopig als sterkste pion. In de US Open is het waarschijnlijk warmdraaien voor een finale tussen Alcaraz en Djokovic. Neemt Alcaraz definitief het stokje van de Grote Drie over, na het afscheid van Roger Federer? Ondertussen is er geloot in de Champions League. PSV tegen Sevilla, het Engelse Arsenal en het Franse RC Lens. Feyenoord tegen Atlético Madrid, Lazio uit Rome en het Schotse Celtic. Wat verwacht jij daarvan?

Robbert: Feyenoord heeft bijzonder gunstig geloot. Je weet natuurlijk nooit wat er allemaal nog voor geks kan gebeuren, maar die gaan op zeker door in hun groep, hoor. Leuke confrontatie met Memphis Depay in Madrid. Atlético is de enige zware tegenstander. Celtic is interessant vanwege de geschiedenis: in 1970 won Feyenoord de Europa Cup 1 – de voorloper van de Champions League – tegen die Schotse club. Over Schotse club gesproken: PSV heeft flink afgerekend met Rangers FC (5-1). De hand van trainer Bosz is nu al goed zichtbaar. En dat is knap in zo’n korte tijd. Ik vind dat zij aanmerkelijk zwaardere clubs hebben geloot dan Feyenoord. In die poule gaat het lang spannend blijven, voorspel ik je.

Hein: Dat denk ik ook. Voor Feyenoord zie ik in de Champions League meer perspectief dan voor PSV, dat met een beetje pech ook zomaar 4e kan worden. Maar in de Eredivisie is PSV momenteel topfavoriet, zeker als er voor het sluiten van de markt (op vrijdag 1 september 2023, 23.59 uur, red.) nog een verdediger bij komt. Knap dat Bosz inderdaad zijn stempel nu al drukt, met ook prima spelersmateriaal. Zeker als je ziet hoe de puzzelstukjes bij Feyenoord en Ajax nog op hun plek moeten vallen.

Robbert: Ben benieuwd wat die 100 miljoen, die nu nog op de tribune zat bij Ajax, gaat brengen trouwens.

Hein: Dit weekend nieuwe ronde, nieuwe kansen in de Eredivisie, voordat er een heel belangrijke interlandperiode voor Oranje komt. En het WK rugby in het volgende sportweekend, waar ik persoonlijk erg naar uitkijk. Maar daarover volgende week meer.

(Foto: Nicolas Tucat/AFP)

Geef een reactie