onderzoek RIVM coronavirus

Heeft u klachten, meld het bij het RIVM

Om een beter beeld te krijgen van de verspreiding van het coronavirus kondigt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een onderzoek aan. Uw bijdrage is daarbij van groot belang. Iedereen kan meedoen, ook als u geen klachten heeft.

Symptomen

Het RIVM zegt dat er momenteel ook verkoudheid en griep heerst. Hoesten, niezen of koorts kan het gevolg zijn. Maar dit zijn ook symptomen van het coronavirus. Het RIVM wil deze klachten in kaart brengen om zo zicht te krijgen op het aantal mensen in Nederland dat klachten heeft die mogelijk duiden op het coronavirus. 

Wekelijkse deelname

Deelname aan het onderzoek is wekelijks en neemt ongeveer tussen de 30 seconden en 5 minuten in beslag. U registreert zich op de website van het RIVM. Hiervoor is een geldig e-mailadres en gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Na aanmelding ontvangt u per mail een vragenlijst. De vragen gaan onder andere over geslacht, leeftijd en werk en over bestaande ziekten en aandoeningen (diabetes, astma etc). Vervolgens krijt u elke week een mail met het verzoek om door te geven welke symptomen u in de afgelopen week heeft gehad. Hierbij moet u denken aan klachten als een loopneus, hoesten, niezen en koorts. Heeft u geen klachten, dan geeft u dat ook door.

Actueel beeld

Met dit onderzoek hoopt het instituut een actueel beeld te krijgen van het aantal mensen met symptomen van het coronavirus. Daarnaast draagt het onderzoek tevens bij aan het wetenschappelijk onderzoek naar het coronavirus.

Kijk voor meer informatie over het onderzoek en aanmelding op de website van het RIVM.

(Bron: RTL Nieuws/RIVM)

Geef een reactie

Reacties (6)

  Anneke 64 says:

  Het is onmogelijk om op deze site te komen, kan niet eens inloggen = constant overbelast

  Verzorgende030 says:

  Klopt Anneke64, mij lukt het ook niet ‼️‼️‼️

  Coronavirus says:

  Er staat op de site van het RIVM dat de huisarts verplicht is de GGD te waarschuwen bij vermoeden van het Corona virus .
  Ik heb mijn huisarts 2 x moeten bellen heb alle symptomen en zit thuis met mijn dochter met benauwdheid diarree hoesten en hebben alle twee koorts gehad er is niks gemeld .
  Waarom worden wij niet getest ?

  Coronavirus says:

  Er staat dat je huisarts verplicht is bij het vermoeden van Corona de GGD te waarschuwen en een test te doen.
  Mijn dochter en ik zitten al meer dan 1 week thuis met benauwdheid diaree wisselend koorts en hoesten en alsof er iets in de keel zit 2x de huisarts gebeld en niks gedaan . Hoe kan dat ?

  oosterwijck says:

  Met bloedplasma van genezen mensen (waar antistoffen in zitten) kunnen andere patienten worden genezen. … Waarom wordt daar geen gebruik van gemaakt? … Er is niet eens een registratie van genezen patienten. De bloedbank kan op een eenvoudige wijze bloed afnemen, waarin antistoffen zitten en dit bloed gebruiken om andere doodzieke mensen te genezen. Toen deze vragen voorgelegd werden aan Aura Timen van het RIVM, kwam er een heel wollig verhaal, maar geen antwoord. …

   MAX Vandaag says:

   Beste oosterwijck, bedankt voor uw reactie. U kunt uw vraag eventueel ook voorleggen aan dokter Ted. Dat kan middels: https://www.maxvandaag.nl/sessies/paginas/oproep/stel-uw-corona-vraag-aan-dokter-ted/