Duur 03:44
Gepubliceerd op 14 augustus 2016

Gouden Momenten: volleybal

Mannen volleybalteam 1996

De Olympische Spelen van Atlanta 1996. Het absolute hoogtepunt in de vaderlandse volleybalgeschiedenis. Het mannenteam is bij elkaar opgeteld 12 meter en 13 centimeter lang. De langste volleybalploeg ter wereld. Op 4 augustus 1996 spelen zij voor het oog van 2,7 miljoen Nederlandse televisiekijkers een droomfinale tegen de Italianen in het Omni Coloseum. Uitslag 3-2. Ron Zwerver, Peter Blangé, Bas van der Goor en vele anderen krijgen zo de kroon op hun carrière; goud.

Dames volleybalteam 2016

Het is voor het eerst sinds de Spelen van Atlanta in 1996 dat de volleybalvrouwen weer meedoen aan de Olympische Spelen. Oranje werd toen in de kwartfinales uitgeschakeld en eindigt uiteindelijk als vijfde. Op het OKT in Japan in mei van dit jaar weten de volleybaldames zich te kwalificeren voor de spelen door de overwinning op Peru. De Nederlandse volleybalvrouwen, onder leiding van bondscoach Giovanni Guidetti, spelen hun eerste wedstrijd tegen China op zaterdag 6 augustus 2016.

MAX Vandaag besteedt van 5 tot en met 21 augustus 2016 extra aandacht aan de Olympische Spelen in Rio. Bekijk bijvoorbeeld ook onze serie De Olympische genen van… waarin we de (groot-)ouders van Olympische Sporters in beeld brengen. Zo ziet u onder andere de vader en moeder van turner Epke Zonderland, die exclusief beeldmateriaal van hun zesjarige Epke tonen.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer