Duur 04:29
Gepubliceerd op 8 augustus 2016

Gouden Momenten: roeien

Holland Acht team 1996

Op de Olympische Spelen in 1996 op de olympische roeibaan Lake Lanier zorgen Nico Riens, Ronald Florijn, Niels van der Zwan, Niels van Steenis, Michiel Bartman, Koos Maasdijk, Henk Jan Zwolle, Dierik Simon en stuurman Jeroen Duyster voor een Gouden moment. In echt Hollandse regenweer en harde wind zien 16.000 toeschouwers de Nederlandse equipe als eerste over de finish komen. Nederland is na een ijzersterk roeiseizoen, dé favoriete in Atlanta. Na afloop zei Florijn laconiek: “je kunt van de Duitsers zo’n start verwachten, natuurlijk proberen ze het, maar ik wist halverwege al dat we zouden gaan winnen.”

Holland Acht team 2016

Met hun wereldbekerzege op de Rotsee in Luzern eind mei 2016, bewijzen de roeiers van de Holland Acht klaar te zijn voor de Spelen in Rio de Janeiro. Na een hoogte stage in Oostenrijk is de ploeg klaar voor de spelen. Het moet zich allemaal uitbetalen op de Olympische roeibaan van Rio. De Holland Acht is het vlaggenschip van de Nederlandse equipe. Op dit nummer is de kans op Olympisch goud het grootst. De heats zijn op 8 augustus. De finale is op 13 augustus 2016.

MAX Vandaag besteedt van 5 tot en met 21 augustus 2016 extra aandacht aan de Olympische Spelen in Rio. Bekijk bijvoorbeeld ook onze serie De Olympische genen van… waarin we de (groot-)ouders van Olympische Sporters in beeld brengen. Zo ziet u onder andere de vader en moeder van turner Epke Zonderland, die exclusief beeldmateriaal van hun zesjarige Epke tonen.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer