Duur 03:44
Gepubliceerd op 7 augustus 2016

Gouden Momenten: wielrennen dames

Leontien van Moorsel

Leontien van Moorsel is Nederlands succesvolste wielrenster tot nu toe. Ze maakt haar debuut op de Olympische spelen van Barcelona in 1992. Ze is dan pas 22 jaar oud. In 2000 op de Spelen in Sydney betaalt het harde trainen zich uit. Ze haalt zilver bij de puntenkoers op de baan, goud bij het tijdrijden, goud op de weg en als of het nog niet genoeg is goud in de ploegenachtervolging. De viervoudig olympisch kampioene is maar liefst 6 keer tot Sportvrouw van het Jaar verkozen.

Marianne Vos

Wielrenster Marianne Vos is pas 29 jaar, maar heeft al een lange lijst met titels op haar naam staan. Drievoudig wereldkampioen wielrennen op de weg, zevenvoudig wereldkampioen veldrijden, Olympisch kampioene op de weg in 2012 en ook meervoudig Olympisch- en wereldkampioene op de baan. Jarenlang is ze ongeslagen. Na een langslepende blessure vecht Marianne zich langzaam een weg terug en maakt zich op voor haar derde Spelen. Marianne doet mee aan de wegwedstrijd en tijdrit op 7 en 10 augustus 2016.

MAX Vandaag besteedt van 5 tot en met 21 augustus 2016 extra aandacht aan de Olympische Spelen in Rio. Bekijk bijvoorbeeld ook onze serie De Olympische genen van… waarin we de (groot-)ouders van Olympische Sporters in beeld brengen. Zo ziet u onder andere de vader en moeder van turner Epke Zonderland, die exclusief beeldmateriaal van hun zesjarige Epke tonen.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer