Duur 02:26
Gepubliceerd op 9 augustus 2016

Gouden Momenten: dameshockey

Dames hockeyteam 1984

Het was eigenlijk de bedoeling om in 1980 al mee te doen aan de Spelen in Moskou. Maar door de Russische inval in Afghanistan werden de Olympische Spelen van Moskou door een deel van de Nederlandse sport geboycot, waaronder de hockeyers. Vier jaar later in Los Angeles op de Spelen van 1984 lukt het de Nederlandse vrouwenhockeyploeg alsnog. De groep is gretig, ambitieus en wil tegen elke tegenstander laten zien wat ze kan. Met succes. In de finale winnen ze van Australië: goud.

Dames hockeyteam 2016

Jarenlang zijn de Nederlandse hockeydames onoverwinnelijk waarvan de gouden medaille in London in 2012 en de wereldtitel in 2014 maar een paar van de vele successen zijn. De laatste EK, Champions Trophy en Hockey World League zijn voor Oranje minder succesvol. Maar de dames zijn klaar voor Rio en gaan voor niets minder dan goud. Ze spelen hun eerste wedstrijd op zondag 7 augustus 2016 tegen Spanje.

MAX Vandaag besteedt van 5 tot en met 21 augustus 2016 extra aandacht aan de Olympische Spelen in Rio. Bekijk bijvoorbeeld ook onze serie De Olympische genen van… waarin we de (groot-)ouders van Olympische Sporters in beeld brengen. Zo ziet u onder andere de vader en moeder van turner Epke Zonderland, die exclusief beeldmateriaal van hun zesjarige Epke tonen.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer