grijs

Geverfd haar laten uitgroeien? Zo wordt u mooi grijs

Bent u benieuwd hoe natuurlijk grijs haar u staat of wilt u om een andere reden niet langer verven? Dan is het zaak uw geverfde haar te laten uitgroeien. Die periode kan best lang duren en uitgroei staat vaak niet echt fraai. We hebben tips hoe u dat aanpakt.

Vaker laten knippen

Haarverf kan het haar beschadigen of zelfs een allergische reactie oproepen op de hoofdhuid. Dat kan een goede reden zijn om uw haar niet langer te verven. Maar ook als u weleens met uw eigen haarkleur wilt rondlopen is een goede reden om geverfd haar te laten uitgroeien. Het hangt van een aantal dingen af hoe snel u een volledig grijze coupe heeft. De belangrijkste factor daarin is hoe lang uw haar is. Hoe langer het haar, hoe langer het vanzelfsprekend duurt om de verf hierin te laten uitgroeien. Daar heeft u wel enige invloed op, in de vorm van knippen. Hoe vaker u het knipt, des te sneller gaat de kleur eruit. Ook kunt u er in het geval van lang haar natuurlijk voor kiezen het af te laten knippen en weer te laten groeien. Maar dat is natuurlijk wel erg zonde en er zijn ook andere alternatieven.

haar donkerder
Lees ook: Dit is waarom haar donkerder kan worden naarmate u ouder wordt

Grijs haar camoufleren

Die alternatieven zijn er ten 1e in de vorm van highlights en een toner. Hierbij verft u niet uw gehele haar, maar een deel ervan. Dit camoufleert de ergste uitgroei. Door plukjes in lichtere tinten toe te voegen, valt grijs haar minder op en de toner zorgt ervoor dat de kleuren op een natuurlijke manier in elkaar over gaan. Zo gaat u stapsgewijs over naar uw eigen grijze kleur. In het geval u een donkere verftint draagt kunt u het verschil in kleur overbruggen met lowlights en een toner. Ook ‘Grey blending’ is een optie. Hierbij worden verschillende (grijze) haartinten aan uw haar toegevoegd en zo kunt u op een mooie manier overgaan naar het haar helemaal niet meer kleuren. Wanneer u al enige grijze uitgroei heeft, kunt u ook nog overwegen uw haar in 1 keer in die tint te laten verven. De verf groeit erna vanzelf uit, alleen is dat niet zichtbaar, omdat het dezelfde kleur is. En tenslotte kunt u uw haar kleuren met een uitwasbare kleuring. Zo heeft u wel steeds enkele weken een andere haarkleur, maar groeit uw grijze haar steeds verder door en kunt u uiteindelijk stoppen met de tijdelijke kleuring.

Verkleuringen tegengaan

Grijs haar kan op den duur wat gelig ogen. Zeker in het geval van zeer licht grijs haar. Dat kunt u zo nodig voorkomen met een speciale shampoo, de zogenaamde zilvershampoo. Die zorgt ervoor dat de gele gloed weer verdwijnt, dankzij de paarse of blauwe pigmenten die het bevat. Het is daarom wel zaak het niet te vaak te gebruiken, anders kan het haar juist weer wat paars of blauw uitslaan.

(Bron: Margriet, JAN Magazine, Franska.nl. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reacties (5)

  Helena01 says:

  Na héél véél jaren verven, ben ik zo blij dat ik mijn haar uit heb laten groeien. Het is even doorzetten met de lowlight etc.,maar had ik het maar eerder gedurfd.
  Mijn haar leeft weer; wat een verschil met het toch altijd wat doffe, geverfde haar. Er zit weer glans op en het valt natuurlijker. Ook die eeuwige uitgroei ben ik vanaf. Dacht altijd dat het oud zou maken, maar ik krijg juist complimenten over mijn haar. En er oud door lijken? Nee hoor, staat juist mooi en hip hahaha.

  Helena01 says:

  Ik bedoel natuurlijk dat ik het heb laten uitgroeien….😆

  Dirck says:

  1x in juiste tint grijs verven!
  Dan is de uitgroei gelijk aan geverfde en 1x in je leven is voldoende.

  Ouderen kregen vaak meer respect en jong al snel grijs, niets mis mee..
  Een snelle oppas Opa die vaak beter is dat vele denken.

  Anngelique says:

  Ik ben ook grijs maar doe er regelmatig toch platina highlights door heen.
  Anders vind ik het iets te saai.
  Mijn hele haar is grijs.
  Sommige hebben ook wit van zichzelf erdoor,dat is mooi.
  Wel regelmatig even een anti geel shampoo gebruiken.
  Die van Fudge bv,niet van de supermarkt.
  Ik krijg heel vaak complimenten

   madeliev says:

   Mij staat grijs niet. Ik heb het laten uitgroeien, heb geen mooie kleur grijs én ik krijg er wél een ouwe kop van. Dus dan maar weer verven. Later maar weer eens proberen.