Wimbledon

Federer en Nadal na 11 jaar weer tegen elkaar op Wimbledon

De bijna 38-jarige Roger Federer doet dit jaar voor de 21ste keer mee aan het grastoernooi tennis op Wimbledon. Met 8 gewonnen edities is hij de succesvolste tennissers op dit toernooi. Om ook in 2019 weer de finale te behalen, moet de Zwitser eerst nog de halve finale winnen van zijn eeuwige rivaal Rafael Nadal. De laatste keer dat de 2 op Wimbledon tegenover elkaar gestaan hebben is alweer 11 jaar geleden. In 2008 is de winst uiteindelijk voor de Spanjaard.

Wimbledon

In 2008 is de winst op Wimbledon voor Nadal.

Vierde keer tegen elkaar op Wimbledon

Het is de vierde keer dat Federer en Nadal tegenover elkaar staan op Wimbledon. De laatste keer wint Nadal dus, maar de 2 keren ervoor, in 2006 en 2007, is de winst voor 20-voudig Grand Slam-winnaar Federer. Op gras is Federer tot nu toe dus de meerdere van Nadal, maar dat de 2 verder flink aan elkaar gewaagd zijn blijkt wel uit de statistieken. Van de 39 wedstrijden die zij tot nu toe tegen elkaar gespeeld hebben, wint de 33-jarige Nadal er 24 en Federer 15.

Wimbledon

Roger Federer pakt de winst in 2006.

Federer is in de finale van 2007 opnieuw te sterk voor Nadal.

Grandslamtitels

Met de winst op Federer onlangs op Roland Garros, heeft Nadal nu 18 grandslamtitels op zijn naam staan. Wimbledon heeft hij echter alleen in 2008 en 2010 gewonnen en zijn doel is om er nu voor de derde keer te zegevieren. Het zal er Federer echter alles aan gelegen zijn voor de negende keer de winst te pakken. Daarvoor moet hij niet alleen Nadal, maar ook de tegenstander in de finale verslaan.

Halve finales

De andere halve finale gaat vrijdag 12 juli om 14.00 uur van start, tussen de nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic, en de Spanjaard Roberto Bautista Agut. Vervolgens strijden Federer en Nadal in hun 40ste wedstrijd tegen elkaar voor een plek in de finale. Het begintijdstip is afhankelijk van de eerste halve finale, maar start naar verwachting ergens aan het einde van de middag. Zondag 14 juli vindt de finale plaats.

(Bron: ANP)

Geef een reactie