FC Twente

FC Twente gered

Het was een stevige en langdurige onderhandeling, maar het is gelukt. FC Twente is gered. De noodlijdende voetbalclub gaat door een akkoord tussen de club en de gemeente Enschede niet failliet. Door de afspraken met de gemeente en een financiële-injectie van investeerders is het zelfs mogelijk om nieuwe spelers aan te trekken. Dat is goed nieuws voor de club die dit jaar degradeerde naar de Eerste Divisie. 

Financiële problemen

De club die in 2010 nog kampioen werd van Nederland, kampt al jaren met financiële problemen. Door de degradatie van dit jaar en een belastingclaim ligt een faillissement op de loer. Om de schulden van de club niet verder op te laten lopen heeft de gemeente nu toegezegd dat ze 2 jaar lang geen rente en aflossing hoeven te betalen op de gemeentelijke lening. Zo komt de gemeente de club de komende jaren tegemoet voor 4 miljoen euro. De sponsors hebben de gemeente om een extra garantstelling van 7 miljoen gevraagd, maar daar is politiek geen draagvlak voor. Twente heeft al een een lening lopen van 17 miljoen en staat ook nog eens garant voor nog eens 8,4 miljoen.

Noabers

Naast de gemeente heeft een groep investeerders onder de naam Noabers zich achter de club geschaard. De investeerders, bestaande uit ongeveer 30 bedrijven uit de regio, investren een bedrag van ongeveer 14 miljoen euro. “Deze steun voor FC Twente is een ongekende bundeling van krachten in onze regio en daar mag eenieder trots op zijn”, zegt directeur Erik Velderman. “Er is nog veel werk aan de winkel, maar met deze steun kunnen de technische mensen met volle kracht vooruit. Alles moet erop gericht zijn dat we met FC Twente zo snel mogelijk terugkeren in de Eredivisie.”

Ambitie

Het komende seizoen speelt de club in de Keuken Kampioen Divisie. De eerste wedstrijd staat gepland voor vrijdag 17 augustus 2018 tegen Sparta. De club wil voor de start van het nieuwe seizoen nog aantal spelers aantrekken en hoopt dan met trainer Marino Pusic binnen 2 jaar weer terug te zijn op het hoogste niveau.

(Bron: Tubantia/Nu.nl)

Geef een reactie