FC Twente blijft toch in eredivisie

De voetbalclub FC Twente blijft toch in de eredivisie voetballen. De club heeft op vrijdag 17 juni 2016 gelijk gekregen van de beroepscommissie licentiezaken van de KNVB en mag daarom in 2016 gewoon weer meedoen in de eredivisie. De club moet wel een boete van 181.000 euro betalen.

Wanbeleid

De licentiecommissie van de KNVB ontnam FC Twente een aantal weken geleden de licentie voor betaald voetbal. Er zou sprake zijn van een financieel wanbeleid en gesjoemel met transfers. De club zou in plaats van in de eredivisie dan in de eerste divisie moeten spelen. FC Twente legde zich echter niet neer bij deze straf en stapte naar de beroepscommissie en de rechter.

Gelijk of ongelijk?

De rechtbank in Utrecht stelde de club vorige week in het ongelijk. De beroepscommissie oordeelde vandaag echter anders: zij vinden dat de licentiecommissie in december 2015 de indruk heeft gewerkt dat FC Twente niet gedegradeerd zou worden en de licentie zou behouden als ze schoon schip zouden maken. De overtredingen die na die tijd zijn gemaakt, zouden volgens FC Twente niet meer meegenomen moeten worden bij het beoordelen over een nieuwe licentie, en dat is wel gebeurd.

Degradatie

Door de terugkeer van FC Twente in de eredivisie, degradeert De Graafschap alsnog naar de eerste divisie. De club uit Doetinchem zou FC Twente namelijk vervangen in de eredivsie, maar dat is niet langer nodig. De uitspraak van de beroepscommissie die vandaag is genomen is definitief, aldus de KNVB.

Geef een reactie