Stiptheidsacties ambulancepersoneel

Ambulancepersoneel houdt stiptheidsacties

Maandag 5 februari 2018 houden ambulancemedewerkers uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Hollands-Midden stiptheidsacties. De werkdruk is te hoog en de medewerkers zijn het zat. Volgens vakbond FNV is de actiedag de aftrap van en reeks. Andere regio’s volgen later, maar de veiligheid van de patiënt staat altijd voorop. 

Werkdruk

De toegenomen werkdruk door een tekort aan personeel, zorgt voor een tekort aan beschikbare ambulances. Dat heeft als gevolg dat medewerkers niet meer de zorg kunnen verlenen die zie moeten verlenen. Ook de aanrijtijden worden niet meer gehaald.In november 2017 is er al sprake van acties over de werkdruk. Minister Bruno Bruins stelt naar aanleiding hiervan extra geld beschikbaar. Alleen zijn de werkgevers er niet toe gekomen het geld goed te verdelen. Voor de medewerkers is de maat nu vol. Met de stiptheidsacties willen de ambulancemedewerkers de werkgevers laten inzien dat zij onder de huidige omstandigheden, niet de juiste hulp kunnen bieden.

Stiptheidsacties

Tijdens de acties houdt het ambulancepersoneel zich strikt aan de werk- en rusttijden zoals die staan beschreven n de Arbeidstijdenwetgeving. Daarnaast eisen ze meer pauzes. Bij behandeling van patiënten worden alle hygiënerichtlijnen gehanteerd ter voorkoming van infecties en leveren de medewerkers voldoende zorg aan de patiënt zoals vermeld in de beroepscode. Er wordt niet onnodig zwaar getild en worden werkzaamheden die de werkdruk verhogen, zoals het invullen van allerlei formulieren, vermeden. “Uiteraard blijft de veiligheid van de patiënten te allen tijde gewaarborgd”, aldus Fred Seifert van FNV Zorg & Welzijn.

(Bron: FNV/ANP)

Geef een reactie