ambulancepersoneel

Ambulancepersoneel test nieuwe kleding

In de zomer van 2019 krijg het ambulancepersoneel nieuwe kleding. Maar om zeker te weten dat de kleding aan alle eisen voldoet en gebruiksvriendelijk is, worden de outfits de komende 3 weken getest. Met de nieuwe outfits is geel-groen niet meer de kledingkleur van het ambulancepersoneel, maar moet het blauw garant staan voor ‘zorg met gezag’. 

Meer vrouwen op de ambulance

Het huidige uniform is ongeveer 20 jaar oud. Sinds die tijd is er veel veranderd. Een belangrijke verandering is dat er meer vrouwen op de ambulance werken. De oude kleding was nogal groot en vierkant, meer gemaakt voor mannen dan voor vrouwen. Een ander belangrijk aspect is de herkenbaarheid. Door de geel-groene kleuren is het onderscheid tussen de verschillende hulpverleners moeilijk te maken. Daarnaast mocht er ook iets gedaan worden aan het draagcomfort, door gebruik te maken van andere materialen.

Draagcomfort

Vanaf woensdag 6 februari 2019 wordt de kleding 3 weken lang getest. Per regio zijn er 2 medewerkers die het nieuwe uniform uitproberen en kijken naar de functionaliteit en het draagcomfort. Het nieuwe uniform onderscheid zich door de blauwe kleur. Er is ook rekening gehouden met de verschillen tussen mannen en vrouwen en veel energie gestoken in het draagcomfort. Voor het ontwerp van het uniform is goed geluisterd naar de wensen en verlangens van de mensen die er dagelijks in werken. De test is bedoeld om te beoordelen of de kleding functioneel is en lekker zit. Naar aanleiding van de test zijn volgens de firma HAVEP uit Goirle die de uniformen maakt, nog mogelijkheden om aanpassingen te doen.

Mooi, maar nog niet perfect

De eerste geluiden zijn goed. “De nieuwe outfit is een mooie verbetering maar is nog niet perfect”, vertellen Kitty en Henk van Ambulance Oost in Hengelo aan de NOS. “Het zal misschien even wennen zijn dat we vanaf de komende zomer een andere outfit aanhebben, maar na een poosje is iedereen wel gewend en dan worden we makkelijker herkend.” In de zomer van 2019 zal al het ambulancepersoneel de nieuwe uniformen dragen.

(Bron: NOS/AD)

Geef een reactie