Waaromkiesjij.nl, stembureau

Wat stemt u? Waaromkiesjij.nl nodigt u uit om in gesprek te gaan

De Tweede Kamerverkiezingen staan weer voor de deur. Op 15, 16 en 17 maart 2021 kiezen we wie er de komende 4 jaar in de Tweede Kamer onze belangen vertegenwoordigen. Maar hoe wordt die keuze bepaald? ‘Breek uit je bubbel en ga in discussie.’ Met deze slogan wil het online platform Waaromkiesjij.nl iedereen aanzetten om met zijn politieke tegenstanders in gesprek te gaan om zo tot een goede keuze te komen.

In gesprek over politiek is lastig

Het idee voor een online discussie platform ontstaat 4 jaar geleden bij de vorige verkiezingen. Oprichters Leon Hornbach en Ruben Treurnie komen er achter dat veel mensen er allemaal soortgelijke politieke ideeën op nahouden, maar het niet makkelijk is om het daar met elkaar over te kunnen hebben. En zo ontstaat het idee voor het platform Waaromkiesjij.nl waarop mensen op een ongedwongen manier en heel eenvoudig met elkaar in discussie kunnen kaan.

Komt uit de eigen bubbel

Het idee voor een online platform wordt versterkt, doordat Hornbach en Treurnie van mening zijn dat iedereen best wel in zijn eigen bubbel leeft. “Als je om je heen kijkt dan zijn de mensen om je heen meestal ook mensen die ongeveer een zelfde politieke voorkeur hebben. En daardoor raakt een land gepolariseerd. Nu helemaal met corona, want daardoor zie je minder mensen dus ook minder andersdenkenden. En het is goed om elkaars ideeën en voorkeuren te weten maar ook te snappen. Dan ontstaat er begrip voor elkaar.”

Een platform voor iedereen die het gesprek aan wil gaan

Het platform richt zich op alle Nederlanders die in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen behoefte hebben om hun (politieke) mening uit te dragen en te delen met andersdenkenden. Op Waaromkiesjij.nl kan men 1-op-1 in gesprek met iemand die tegengestelde politieke ideeën heeft. U wordt gekoppeld aan iemand met een andere politieke voorkeur en u kun dan met diegene chatten. De uitkomst is neutraal, u kunt het eens worden of dichter bij elkaar komen, maar dat hoeft niet. Het platform werkt samen met Stemwijzer. Wie de Stemwijzer heeft gedaan kan door naar Waaromkiesjij.nl om er verder over door te praten.

Oprichters Leon Hornbach en Ruben Treurnie zijn 10 februari 2021 te gast in Tijd voor MAX

Geef een reactie

Reactie

  dragon says:

  Volgens de stemwijzer , en de kieswijzer, kom ik op FVD uit,
  En dat zint me niet.
  Ik heb enkele malen op 50+ gestemt, maar die hebben nu trekjes van de VVD, dus dat is nog erger.
  Ik vind dat er teveel partijen zijn, dat versplintert.
  Dus ben ik er nog lang niet uit wat ik moet stemmen