Duur 01:58
Gepubliceerd op 8 maart 2021

Briefstemmen, zo gaat het in zijn werk: “het is heel simpel om te doen”

Vanwege het coronavirus kunnen ouderen vanaf 70 jaar voor de Tweede Kamerverkiezingen hun stem ook per post uitbrengen. Maar hoe gaat dat briefstemmen precies in zijn werk? Wij volgden de 74-jarige Gerrit Degenaars en namen een kijkje bij PostNL. Want wat gebeurt er met de briefstem? 

Lijsttrekkers

In Tijd voor MAX komen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen de lijsttrekkers van alle zittende partijen langs. Ze mogen 1 punt uit hun partijprogramma bespreken en verder willen we vooral weten wie de persoon achter de politicus is. Benieuwd wat zij te zeggen hebben? Bekijk de video’s van de lijsttrekkers hier.

Stemmen per post en andere manieren van stemmen

Briefstemmen is één van de manieren om te kunnen stemmen, maar dat kan bijvoorbeeld door iemand een volmacht te geven of door natuurlijk zelf naar het stemhokje te gaan. We hebben alle mogelijkheden voor u op een rij gezet en minister Kajsa Ollongren geeft ook nog uitleg.

Geef een reactie

Reactie

    hansepans says:

    wanneer worden de niet stemmers gevraagd waarom zij niet stemmen? je kan tegen het coalitie systeem zijn of voor een zakenkabinet. maar waarom worden de niet stemmers in het belang van het volk niets gevraagd

    mag ik van u vernemen

    met vriendelijk groet
    Hans Valk lidnummer 126232

Bekijk ook

Meer