Veel declaraties voor pgb’s kloppen niet

Uit een steekproef bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) blijkt dat 50 procent van alle declaraties voor het persoonsgebonden budget (pgb) niet voldoen aan de eisen. Het gaat niet om financiële zaken die niet kloppen, maar om administratieve fouten.

Steekproef

De steekproef is gedaan bij 140.000 declaraties. Op veel daarvan ontbreekt de handtekening. “Strikt naar de letter van de wet moeten de declaraties kloppen. We gaan de komende maand alle budgethouders die dergeljike fouten maken bellen om ze daar op te wijzen”, aldus een woordvoerster van de SVB. Vanaf 1 oktober 2016 moeten de ingediende declaraties wel kloppen.

Regen van klachten

Sinds 2015 is de Sociale Verzekeringsbank verantwoordelijk voor het uitbetalen an het pgb. In het begin leidde dat tot een regen van klachten. Veel betalingen kwamen te laat. Met het pgb kunnen chronisch zieken en gehandicapten zelf hun zorg regelen. Verantwoordelijke staatssecretaris is Martin van Rijn van Volksgezondheid.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reactie

    Joke says:

    Het is te gek voor woorden dat misbruik niet goed gecontroleerd wordt ik ken al zo 2 gevallen waar men pub krijgt maar de centen niet besteed aan de persoon waar het voor bestemd is. Ook dat een licht verstandelijke gehandicapte bij verdient door spullen te verkopen en dit als bijverdiensten nietmeld.