misdaadmeter

Noord-Beveland stijgt fors op Misdaadmeter

De gemeente Noord-Beveland (Zeeland) is een van de grootste stijgers op de Misdaadmeter van Het Algemeen Dagblad (AD). Uit dit jaarlijkse onderzoek naar de veiligheid in Nederland, blijkt dat in deze gemeente vooral het aantal inbraken in schuren en het aantal mishandelingen is toegenomen.

Zeeland

Het AD baseert het onderzoek op het aantal incidenten in 2016. Hieruit blijkt dat in de Zeeuwse gemeente 250 procent meer schuurinbraken zijn geweest en 161,5 procent meer gevallen van mishandeling.
Noord-Beveland is overigens niet de enige grote stijger in zeeland. Terneuzen kroop van positie 196 naar 46. Hier ligt dat vooral aan het aantal woninginbraken en autodiefstallen.

Onveiligste

De aanvoerder van de lijst is, net als in 2016, Amsterdam. Niet helemaal eerlijk, vindt de politie in de hoofdstad, want ook het aantal delicten veroorzaakt door toeristen zijn meegerekend. De rest van de top 5 bestaat uit Eindhoven, Rotterdam, Gouda en Arnhem.

Veiligste

Volgens het onderzoek van de krant is het Overijsselse Tubbergen de veiligste gemeente van Nederland. Sowieso doen gemeenten in deze provincie het goed. Van de 10 veiligste gemeenten in Nederland, liggen er 3 in Overijssel. Het gaat om Tubbergen, Dalfsen en Dinkelland.

De misdaadmeter

Het AD publiceert jaarlijks per gemeente de misdaadcijfers en vergelijkt deze met het voorgaande jaar. Misdaden die in de meter worden opgenomen zijn onder andere het aantal inbraken, straatroven en vernielingen. Naar het aantal moorden wordt niet gekeken.

(Bron: AD Misdaadmeter)

 

Geef een reactie