Meeste werklozen wonen in regio Rijnmond

De regio rondom Rotterdam, Rijnmond, kampt het het hoogste werkloosheidspercentage van Nederland. Zo’n 8,2 procent van de beroepsbevolking heeft hier geen baan. In de Maasstad is dit zelfs 11,3 procent, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS).

Niet de eerste keer

De reden voor het hoge percentage werklozen is dat er relatief veel laagopgeleiden en niet-westerse Nederlanders wonen. Het is niet de eerste keer dat Rotterdam de stad is met het hoogste werkloosheidspercentage van Nederland. In 2014 (12,6 procent) en 2015 (12 procent) voerde de stad ook al de lijst aan. 11,3 procent is dus wel een verbetering ten opzichten van deze cijfers.

Boven het gemiddelde

Rotterdam en de regio Rijnmond zijn niet de enige plekken die kampen met hoge werkloosheidscijfers. De regio Haaglanden (rondom Den Haag) kampt om dezelfde reden als regio Rijnmond met een werkloosheidscijfer van 7 procent. Ook in de provincies Flevoland en Groningen ligt het percentage boven het landelijke gemiddelde van 6 procent.

Beste scores

Natuurlijk zijn er ook regio’s en provincies die onder het landelijk gemiddelde duiken. Zeeland (4,4 procent) en Utrecht (5,2 procent) doen het het beste. Het Zeeuwse dorp Veere heeft zelfs het allerlaagste percentage van heel Nederland: 3,7 procent.

(Bron: CBS, Rtlnieuws.nl)

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    Fijn om te weten. …