Leyden Academy

Leyden Academy start gratis leertraject voor 50-plussers die dromen van een eigen bedrijf

Een succesvol bedrijf starten is niet aan leeftijd gebonden. Steker nog, u bent nooit te oud om te ondernemen en er wordt niet voor niets gezegd dat wijsheid met de jaren komt. Om 50-plussers die dromen van een eigen bedrijf verder te helpen introduceert Leyden Academy het programma Start-up Plus.

Startende 50-plussers zeer succesvol

Vrijwel alle start-up programma’s zijn gericht op jonge ondernemers. Uit onderzoek blijkt echter dat 50-plussers die een eigen bedrijf beginnen 2 tot 3 keer zo succesvol zijn dan dertigers. Goede voorbeelden zijn John Pemberton, die 55 jaar is als hij Coca Cola op de markt brengt en Colonel Sanders, die 65 is als hij fastfoodketen KFC begint. Met het leertraject Start-up Plus geeft Leyden Academy 50-plussers die dromen van een eigen bedrijf gratis de kans hun ondernemingsidee ook daadwerkelijk uit te voeren.

Hoe het werkt

Start-up Plus is een persoonlijk, op maat gemaakt leertraject waar 50-plussers de basis leren om hun ondernemingsidee om te zetten in een start-up. Circa 100 aspirant-ondernemers kunnen aan dit kosteloze programma deelnemen. Na een kick-off bijeenkomst op 15 oktober 2019 doorlopen de deelnemers 8 intensieve weken van online leren en coaching. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer klantbehoeften en -wensen, verdienmodellen, marketing en prototyping. Op 12 december 2019 pitchen de deelnemers hun idee bij een deskundige jury. De meest kansrijke start-up wordt dan beloond met een geldprijs 10.000 euro voor het verder opzetten van het eigen bedrijf.

Tweede carrière als ondernemer

Veel mensen lopen rond met het idee om ooit nog voor zichzelf te beginnen, tijdens of na hun pensionering, maar kunnen een zetje gebruiken om dit daadwerkelijk te doen. Leyden Academy ziet veel ambitie en passie bij 50-plussers en hoopt dat Start-up Plus eraan bijdraagt dit potentieel van die mensen tot uiting te laten komen. Projectleider dr. Jolanda Lindenberg: “Bij het woord ‘start-up’ denken mensen meestal aan jonge mensen die vanuit hun studentenkamer, tussen de pizzadozen hun bedrijf beginnen. Terwijl ook 50-plussers bruisen van de ideeën en onderzoek bovendien uitwijst dat zij met hun ervaring, expertise en netwerk een grotere kans van slagen hebben. We zouden hen niet alleen meer kansen moeten bieden op de arbeidsmarkt, maar ook kunnen ondersteunen bij het opzetten van een eigen bedrijf.”

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van het educatieve programma Start-up Plus. Met een persoonlijk, op maat gemaakt leertraject gebaseerd op uw ervaringen, kennis en leerdoelen, leert u de markt te verkennen en uw idee om te zetten in een bedrijf. Daarbij is het wel belangrijk om te weten dat een goede beheersing van de Engelse taal hierbij een vereiste is. Een deel van het lesprogramma is in het Nederlands, maar coaching en literatuur zal veelal in het Engels zijn. Start-up Plus wordt mede mogelijk gemaakt door het Europese consortium EIT Health Campus, een samenwerking van Europese partners die actief en gezond ouder worden bevorderen en ondersteunen.

MAX Academie

Alvast zin gekregen terug naar de collegebanken te gaan en geïnteresseerd in wetenschap en gezondheid? Bij MAX Academie delen 6 topdocenten van de Leyden Academy in 10 colleges hun kennis met u. Zij behandelen actuele wetenschappelijke inzichten voor een gezond en gelukkig lang leven. Ook krijgt u veel praktische adviezen en tips waar u zélf direct mee aan de slag kunt.

(Bron: Leyden Academy)

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    De naam Leyden academie kan beter geschreven worden als de Lijden academie. Weer een prachtige fantasie om oudere werkloze mensen uit het dossier te halen van UWV. Een eigen bedrijf beginnen, kan alleen met een ruimhartig startkapitaal en niet met een kleine lening of een tweede hypotheek. Het levert heel veel stress op, die voor een 55-plusser kan leiden tot gezondheidsproblemen. Deze azijnpisser zal met heel veel interesse de ontwikkelingen volgen.