Duur 02:31
Gepubliceerd op 24 april 2017

Nieuw: MAX Academie

De schoolbanken weer in? Vanaf maandag 24 april 2017 kan dat op MAX Vandaag! Onder de noemer MAX Academie biedt Omroep MAX voor 50-plussers relevante colleges, lezingen en presentaties, in de vorm van online video’s. De eerste 10-delige collegereeks Gezond en gelukkig oud worden wordt verzorgd door Leyden Academy on Vitality and Ageing.

Samenwerking met Leyden Academy

Aan de hand van 10 videocolleges geven wetenschappers van kennisinstituut Leyden Academy inzichten voor een gezond en gelukkig lang leven. Thema’s zijn onder meer voeding, beweging, medicijngebruik, cognitie bij ouderdom en beeldvorming van het ouder worden.

De colleges worden gegeven door verouderingswetenschapper dr. David van Bodegom, neurowetenschapper dr. Lex van Delden, klinisch psychologe dr. Josanne Huijg, hoogleraar ouderengeneeskunde prof. dr. Joris Slaets, antropologe dr. Jolanda Lindenberg, en voedingsdeskundige ir. Marieke van der Waal.

Iedere week een nieuw college

Op dit moment is het college Biologie van veroudering van dr. David van Bodegom beschikbaar. Iedere vrijdag wordt een nieuw college toegevoegd. Aan de slag? Bezoek direct de MAX Academie!

Dr. David van Bodegom is maandag 24 april 2017 te gast in Tijd voor MAX.

Geef een antwoord

Reactie

    Dr Martoso says:

    Een geweldig idee, de MAX Academie. Kennis, in lekentaal, speciaal voor 55+ ers. Ik ga zeker de colleges ‘biologie van de veroudering’ volgen. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen. Ik ben zelf 72 en leer er graag nog wat bij.

Bekijk ook

Meer