Duur 02:52
Gepubliceerd op 13 februari 2017

Harry en Wichert

Harry en Wichert behoren tot de 70 procent van de kiezers die zweven. Samen gaan ze naar een bijeenkomst van het CDA om te zien of deze partij op hun stem kan rekenen.

Twijfels

Harry en Wichert zijn beiden werkzaam in de zorg. Harry is psychiatrisch verpleegkundige en Wichert is vrijwilliger in de ouderenzorg. Alle twee hebben in het verleden wel eens op het CDA gestemd. Harry geeft aan dat hij op verschillende partijen en voor verschillende politieke richtingen heeft gestemd. Hij twijfelt tussen D66, het CDA en de SP. Voor Wichert zijn het CDA, D66 en de VVD opties.

Bijeenkomst

Voor de aankomende verkiezingen weten ze nog niet waarop te stemmen. Daarom gaan ze samen naar een avondbijeenkomst van het CDA, waar Sybrand Buma probeert kiezers aan zich te binden. Harry wil het liefst van Buma horen dat hij meer voor de zorg gaat doen. Tijdens de bijeenkomst is dit een belangrijk thema.

Nog steeds zwevend

Na afloop van de bijeenkomst zeggen Harry en Wichert nog niet overtuigd te zijn. Wichert geeft aan niet veel nieuws te hebben gehoord. Het CDA maakt voor 25 procent kans op zijn stem. Voor Harry is deze kans 30 procent. Ze zweven nog steeds.

Harry en Wichert spreken over hun verkiezingstwijfels op maandag 13 februari 2017 in Hallo Nederland.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer