Duur 02:40
Gepubliceerd op 8 maart 2017

Rob

Rob weet nog niet zeker op welke partij hij gaat stemmen. Om Rob te helpen brengt Hallo Nederland hem in contact met PVV-lijsttrekker Geert Wilders tijdens een bijeenkomst in de straten van Breda.  

Twijfels

Rob is een hardwerkende huisschilder, die behoort tot de ruim 70 procent van de kiezers die zweeft. Hij denkt eraan om op de SP te stemmen, maar ook de PVV maakt een kans. “Voor 70 procent zou ik niet op Wilders stemmen,” zegt Rob. “Maar omdat er zoveel dingen waar zijn, overeenstemmen met de verrechtsing in de maatschappij, met criminaliteit, met andere dingen, heb ik toch een 30 procent, van ja, misschien moet ik het eens uitproberen.” Maar in de standpunten van de PVV over het de-islamiseren kan Rob zich niet vinden en sommige uitspraken vindt hij te zwart-wit.

Vraag stellen

Er is één vraag die Rob graag aan Geert Wilders wil stellen. Hij is erg benieuwd naar wat de lijsttrekker gaat doen als hij de verkiezingen wint en andere partijen niet met de PVV willen regeren. Hij krijgt de kans Geert Wilders zijn vraag te stellen tijdens een ontmoeting in Breda. “Ik denk dat als wij gaan winnen, ze niet anders kunnen dan met ons gaan regeren,” antwoordt de PVV-lijsttrekker. De ontmoeting met Geert Wilders stelt Rob niet teleur. “De man achter de standpunten valt me mee,” laat hij weten.

De reportage met Rob is op woensdag 8 maart 2017 te zien in Hallo Nederland.

 

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer