Duur 02:28
Gepubliceerd op 6 maart 2017

Margaret

Margaret behoort tot de ruim 70 procent van de kiezers die zweeft. Eén van de partijen die kans maakt op haar stem is D66.

Zorg

Margaret is werkzaam in de zorg. Ze runt 3 zorglocaties in Utrecht. De plannen van de politieke partijen voor de zorg zijn dan ook belangrijk voor haar. “Waar ik me zorgen om maak, is de eigen bijdrage die mensen moeten betalen, onder andere, maar ook wel dat alle wetten elkaar in de weg lijken te zitten,” zegt Margaret.

Duidelijkheid

Ze weet nog niet waarop ze gaat stemmen, maar D66 maakt een kans op haar stem. Margaret ontmoet lijsttrekker Alexander Pechtold in Utrecht. Ze wil graag duidelijkheid en concrete plannen van hem horen. “Dat mensen langer thuis blijven vind ik heel belangrijk,” geeft de D66-lijsttrekker aan. “Daarvoor moet er goede wijkzorg zijn. Daarin willen we investeren. Als het niet meer kan gaan mensen natuurlijk naar een verpleeghuis. Daar zijn op dit moment te weinig handen aan het bed.” Na afloop van het gesprek is Margaret niet overtuigd. “Het is toch voor mijn gevoel te ver van de praktijk af,” zegt ze. “Dus ja, ik ben er niet uit. Maar stemmen ga ik wel.”

De reportage met Margaret is op maandag 6 maart 2017 te zien in Hallo Nederland.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer