Henk Krol

De opvallendste tweets en posts van donderdag 16 maart

De ene politicus geniet de dag na de verkiezingen na van de glorieuze zege, de ander likt de wonden. Eindelijk hoeven de politici geen campagne meer te voeren. En dus is het al een stuk rustiger op de socialmediakanalen van de lijsttrekkers en partijen. Maar een aantal tweets en posts willen we u niet onthouden.

Mark Rutte mag dan de verkiezingen hebben gewonnen, dé online hit is een feestende Henk Krol. De 50Plus-lijsttrekker is niet alleen met zijn voetjes van de vloer gegaan: hij heeft ook nog even gezongen. Of is het playbacken? Het maakt eigenlijk niet zoveel uit: Krol is er gewoon trots op. Onderstaande tweet heeft hij zelf geretweet, waardoor ook alle mensen die Krol volgen op Twitter van zijn zang/playbackkwaliteiten kunnen genieten.

 

Wilders

Zoals altijd is Geert Wilders druk aan het twitteren. Hij zegt blij te zijn met de winst van het aantal zetels. Ook retweet hij allerlei berichten waarin staat dat hij de tweede partij is geworden.

Bedankt

Veel partijen bedanken op social media hun kiezers. De VVD doet dit op Facebook met een post en heeft verder eigenlijk niets geplaatst. Waarschijnlijk mocht het socialmediateam van de partij ook even uitrusten nadat de winst al veilig bleek te zijn gesteld bij de eerste exitpoll.

Pechtold

VVD

Kermit de kikker

GroenLinks heeft de sfeer van gifjes plaatsen te pakken. Vlak na de eerste exitpoll, stuurt de partij deze vrolijke tweet. De dag ervoor hebben ze al een gifje getweet van Jesse Klaver die zijn stem uitbrengt.

Geef een reactie