Duur 01:11
Gepubliceerd op 6 maart 2017

Geert Wilders (PVV) over de ouderenzorg

In Tijd voor MAX heeft MAX de 11 grootste lijsttrekkers uitgenodigd. Allen krijgen zij één en dezelfde vraag voorgeschoteld: wat gaat uw partij doen voor de ouderenzorg? Het antwoord van Geert Wilders van de PVV kunt u in het fragment hierboven bekijken en in de tekst hieronder lezen.

U krijgt, voor de enige politieke vraag die wij hier stellen, een kleine minuut de tijd. Het gaat niet goed met de ouderenzorg in Nederland. We vragen u: wat wilt u verbeteren en hoe dan?

Ik wil een fatsoenlijke ouderenzorg. Ik vind dat je de beschaving van een land kan afmeten aan hoe je met ouderen omgaat. Op dit moment zijn er heel veel verzorgingshuizen waar ouderen die hulp nodig hebben, gesloten. De verpleeghuizen zijn sterfhuizen geworden. Mensen zitten er gemiddeld een jaar in, omdat het kabinet wil dat mensen veel thuis blijven wonen. Ik vind dat niet. Ik vind dat je als het nodig is ook de verzorgingshuizen in moet kunnen en als je thuis moet zijn, dan moet je op zijn minst de hulp, de thuiszorg, de huishoudelijke hulp, dan wel krijgen. Die wordt door het kabinet ook van veel mensen afgepakt. Dus ik vind dat wij die huishoudelijke hulp, die verzorgingshuizen, ook extra handen aan het bed en de verpleeghuizen weer moeten gaan betalen. Er is heel veel geld weg te halen aan allemaal buitenlanduitgaven die we nu doen, zodat we weer fatsoenlijke ouderenzorg hebben. Dat is echt waar. Op dit moment in Nederland geven wij aan gevangenen vaak meer rechten dan aan de ouderen. En dat moeten we veranderen.

Waarvan akte.

Geert Wilders is op maandag 6 maart 2017 te gast in Tijd voor MAX. Zie voor meer informatie het overzicht van de zorgstandpunten van de – op dit moment – 8 grootste partijen.

Geef een reactie