Duur 00:52
Gepubliceerd op 22 februari 2017

Jesse Klaver (GroenLinks) over de ouderenzorg

In Tijd voor MAX heeft MAX de 11 grootste lijsttrekkers uitgenodigd. Allen krijgen zij één en dezelfde vraag voorgeschoteld: wat gaat uw partij doen voor de ouderenzorg? Het antwoord van Jesse Klaver van GroenLinks kunt u in het fragment hierboven bekijken en in de tekst hieronder lezen.

We vragen het aan iedereen die hier aan tafel zit en dat is de enige politieke vraag die we stellen. Het gaat niet goed in de zorg. Wat gaat GroenLinks daaraan doen? Met zorg bedoelen we de ouderenzorg.

Dat begint bij de mindset veranderen van mensen. Dat als we over ouderen spreken, we het niet meer hebben over vergrijzing, alsof dat een megaprobleem is en dat het een kostenpost is. Ouderen zijn geen kostenpost. Ouderen, dat zijn onze ouders en onze grootouders, die hebben ooit voor ons gezorgd en nu is het onze taak om voor hen te zorgen. En daarom investeren wij 1,7 miljard in de ouderenzorg, omdat ik het echt onvoorstelbaar vind dat mensen niet de zorg krijgen die zij verdienen en vooral ook de aandacht. Ik bemerk, als ik op werkbezoek ben, dat mensen die in de zorg werken echt alles op alles zetten om de zorg te leveren die nodig is. Maar waar het vaak dan ontbreekt op dat moment is even de aandacht. Want je hebt de één gedaan en je moet gelijk door naar de ander. En daar moet echt meer ruimte en rust komen. Dat is wat wij gaan doen.

Waarvan akte.

Op woensdag 22 januari 2017 schuift Jesse Klaver aan in Tijd voor MAX. Zie voor meer informatie het overzicht van de zorgstandpunten van de – op dit moment – 8 grootste partijen.

Geef een reactie