Buckingham Palace zoekt nieuwe tuinman

Het klinkt te goed om waar te zijn, een baan als tuinman van Queen Elizabeth op Buckingham Palace en ook nog de mogelijkheid om in het paleis te gaan wonen. De vacature is er echt, maar wie denkt dat er een riant salaris aan vast zit, komt bedrogen uit.

17 hectare

Met een tuin van ruim 17 hectare ligt er genoeg werk te wachten voor de nieuwe hovenier van Buckingham Palace. Aan de nieuwe tuinman worden dus uiteraard wel een aantal eisen gesteld. Zo moet de kandidaat beschikken over een hoveniersopleiding, moet diegene een passie voor bloemen en planten hebben en perfectionisme nastreven. Daar staat dan een salaris van 17.000 pond tegenover, zo’n 20.000 euro per jaar.

Bezuinigingen

De komende jaren wordt Buckingham Palace gerenoveerd en daarvoor wordt een bedrag van zo’n 430 miljoen euro uitgetrokken. Volgens de Britse media moet het koningshuis daarom besparen en is dat er de reden van dat er zo’n karig loon geboden wordt. Het bedrag komt neer op iets meer dan 10 euro per uur en in het prijzige Londen wordt het erg moeilijk om daarvan rond te komen. Daar staat dan weer wel tegenover dat er tegen een kleine vergoeding in het paleis gewoond én gegeten mag worden…

buckingham

Geïnteresseerden kunnen tot 14 december reageren op de vacature.

(Bron: NOS)

Geef een reactie