Bestolen op vakantie

Niets is zo vervelend als bestolen worden op reis. 1 op de 5 ouderen maakte het mee tijdens hun vakantie. Dat blijkt uit ons grote reisonderzoek van het MAX Opinie Panel. De portemonnee, tas en camera verdwijnen het vaakst. Ook telefoons en paspoorten zijn regelmatig weggekaapt.

Reisverzekering

In die gevallen werd 1 op de 3 diefstallen niet vergoed door de verzekering. Maar een reisverzekering afsluiten is voor 1 op de 5 ouderen uit ons panel helemaal niet vanzelfsprekend. Zij sloten er namelijk geen af voor hun laatste vakantie.

Discriminatie

Een van de redenen kan zijn dat 60% van de reisverzekeringen een lager bedrag uitkeert aan mensen boven de zeventig jaar. Dat kwam ter sprake in Kassa. ANBO, de grootste onafhankelijke belangenorganisatie voor senioren in Nederland, vindt dit onacceptabel aangezien ouderen evenveel premie betalen als ieder ander. Maar Ombudsman Rogier de Haan zegt dat hier weinig tegen te doen is. “Onderscheid maken in leeftijd is toegestaan bij verzekeringsproducten. En je betaalt meer premie als je ouder bent, want de kans dat een ouder iemand eerder komt te overlijden, is groter.”

Wilt u meer lezen over het onderscheid dat verzekeraars maken in leeftijd? Lees verder op de website van Kassa.

Geef een reactie