Armen vragen vaker om hulp bij de kerk

De allerarmsten in Nederland vragen steeds vaker om steun bij kerken. In 2015 klopten 50.000 mensen aan bij de kerken, dat is 25 procent meer dan in 2012, toen ‘slechts’ 40.000 mensen om hulp vroegen, zo meldt de protestantse hulporganisatie Kerk in Actie.

Financiële hulp

De kerken kwamen in 2015 gedurende het hele jaar zo’n 44.000 armen tegemoet met financiële hulp. De mensen die bij de kerken aankloppen kampen vooral met schulden, een langdurig laag inkomen en onvoorziene hoge uitgaven. Vaak lopen ze vast in de wirwar van ambtelijke organisaties en ingewikkelde formulieren.

Afsluiting gas, water en licht

De kerkgemeenschappen in het land bieden vooral noodhulp om te voorkomen dat gas, water en licht worden afgesloten. Ook bieden de kerken hulp bij het voorkomen van huisuitzettingen en richten ze voedselbanken in. De plaatselijke kerken hebben volgens Kerk in Actie vorig jaar in totaal 36 miljoen euro aan armenhulp uitgegeven.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    Hoezo armen? Er zijn geen armen, volgens Rutte. Weer eens een argument om die man uit het openbare leven te verwijderen. Stem juist, beste mensen, stem SP. Volgens de uitverkorenen, die traditioneel op de VVD stemmen, moet iedereen maar voor zich zelf zorgen. Volgens mij moeten mensen voor elkaar zorgen, in ieders belang.