vriendschappen

Vriendschappen van groot belang voor alle leeftijden

Vriendschappen zijn belangrijk. Ze dragen bij aan ons geluk en geven ons een goed gevoel over ons zelf. Dat geldt voor iedereen; ook voor ouderen. Maar zijn vriendschappen bij ouderen anders dan bij anderen? En wat is de betekenis van vriendschap voor hen? Het symposium Friendship and Ageing, van Windesheim in Zwolle, geeft antwoord op deze vragen.

Hoe zit het met de liefde?

Krijgen vriendschappen een andere betekenis naarmate we ouder worden? En hoe zit het bijvoorbeeld met verliefd worden op latere leeftijd? Op deze vragen en anderen geven de eerstejaars studenten Toegepaste Gerontologie van Windesheim Zwolle antwoord in het symposium Friendship and Ageing.

Sprekers

Tanja de Wit, auteur van het boek Van ex naar nest – daten na je vijftigste, vertelt over het belang van vriendschappen op latere leeftijd en over daten in het bijzondere. Studenten uit verschillende leerjaren vertellen over de rol van het thema vriendschap en ouder worden in de opleiding. Rond dit thema zijn ook de nodige producten en diensten ontwikkeld. Ook deze komen uitgebreid aan bod in het symposium. Geraldine Visser, docent aan de opleiding Toegepaste Gerontologie, benadert het thema vanuit een wetenschappelijk perspectief; door middel van sociale robots in relatie tot vriendschap.

Aanmelden

Het symposium is bedoeld voor jong en oud. Iedereen die meer wil weten over vriendschap en ouder worden is van harte welkom. Het wordt gehouden op woensdag 15 juni 2017 van 13.00 – 17.00 uur in het Auditorium van Windesheim, Campus 2-6 in Zwolle. Er zijn geen kosten aan het symposium verbonden. U kunt zich aanmelden via de website van Windesheim.

Geef een reactie