Duur 50:00
Gepubliceerd op 8 augustus 2013

Steeds meer 50-plussers vinden nieuwe relatie via internet

Nederland telt ruim 1.5 miljoen alleenstaande ouderen. Velen van hen willen graag nog een partner, maar ze weten niet hoe ze daar aan moeten komen. Internetdaten biedt een uitkomst, maar ook dat kan een hele zoektocht zijn.

Groei van internetdaten

De groei van internetdaten op de relatiemarkt komt vooral door veertigers en ouderen, zo blijkt uit onderzoek van het CBS. Van de 50- tot 65-jarigen die tussen 2008 en 2013 met hun partner zijn gaan samenwonen, heeft 2 op de 5 de partner via internet leren kennen. Bij veertigers is de verhouding 1 op 5 en bij mensen jonger dan 30 jaar is dit slechts 1 op 20.

Op zoek naar een nieuwe liefde

“Ouderen zitten niet meer in het uitgaanscircuit. Internetdaten is dan een handig hulpmiddel.” Dat verklaart demograaf Jan Latten van het CBS. “Een andere verklaring die daarbij hoort is dat we steeds meer gescheiden zijn. Er is daarom noodzaak: mensen zijn weer alleen en gaan op zoek naar een middel dat hen daarbij aan een relatie kan helpen. Het internet is niet alleen sneller en overzichtelijker; internet is laagdrempelig.” In Hollandse Zaken spraken de gasten al in 2013 openhartig over hun liefdesleven en ervaringen met internetdaten.

Wat zijn uw ervaringen met het vinden van een nieuwe relatie via internet?

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer