kerstkaartje

Schrijf een kerstkaartje voor eenzame ouderen

Kerstpost; niets leuker dan een hele stapel kerstkaarten op de deurmat. Maar veel ouderen ontvangen helemaal geen kaarten rond de feestdagen. Daar wil het Nationaal Ouderenfonds verandering in brengen. Met de oproep ‘schrijf eens een kerstkaartje voor een eenzame oudere’, roepen zij volwassenen maar ook basisschoolleerlingen op om een handgeschreven kerstgroet naar een oudere te sturen. 

Zeer gewaardeerd

Het is niet voor het eerst dat het Ouderenfonds deze actie organiseert. Voor de derde keer op rij roept het fonds op om kerstkaarten te sturen naar ouderen die niet of nauwelijks een kaart ontvangen rond de feestdagen. “Veel ouderen zijn alleen met de feestdagen en wij weten dat zo’n handgeschreven kaart erg gewaardeerd wordt. Het is dus een kleine moeite met een bijzonder groot effect,” vertelt Corina Gielbert, directeur van Nationaal Ouderenfonds. In 2016 zijn maar liefst 120.000 ouderen verrast met een kerstkaart. Het fonds hoopt dit nog meer kaarten te versturen.

Scholenactie

Dit jaar heeft het Ouderenfonds een speciale scholenactie opgezet. Basisschoolleerlingen leren wat eenzaamheid bij ouderen betekent en dat ze, met een klein gebaar, iets kunt betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt. “Leraren krijgen niet alleen een lespakket toegestuurd, maar ook kerstkaartjes die zij samen met hun leerlingen kunnen beschrijven. PostNL heeft deze kaartjes ter beschikking gesteld én zorgt ervoor dat de kaarten van de leerlingen bezorgd worden bij de ouderen. Een bijzonder mooi gebaar, ” aldus  Gielbert. Ruim 1.400 scholen hebben toegezegd mee te doen aan de actie.

Zelf een kerstkaart sturen?

Wilt u een eenzame oudere blij maken met een kerstkaart? Stuur dan voor 18 december 2017 een gefrankeerde kerstkaart naar:

Stichting Nationaal Ouderenfonds
Postbus 156
3980 CD Bunnik

De kerstkaartenactie is een samenwerking tussen PostNL, Kidsweek en het Nationaal Ouderenfonds. Kijk voor meer informatie over de kerstkaartenactie op de website van het Ouderenfonds.

Geef een reactie

Reacties (2)

    ineke18 says:

    Wat leuk en een fijn idee.
    Ik heb gelijk een kaartje geschreven en op de post gedaan.

    sinne says:

    wat een leuk idee hij ligt klaar wordt van de week nog verstuurd.