Duur 01:46
Gepubliceerd op 14 november 2016

Stuurt u dit jaar ook een extra kerstkaart?

Vanaf maandag 14 november 2016 zijn de Decemberzegels, die ieder jaar speciaal voor de feestdagen in omloop worden gebracht, weer te koop. Dit jaar biedt het velletje niet 20, maar 21 postzegels. Met de extra postzegel doet PostNL de oproep om eens een kaartje te sturen naar iemand die bijzondere aandacht verdient.

Decemberzegels

De extra Decemberzegel komt van de ontwerpers Edgar Smaling en Carlo Elias van studio Smel. Op de zegel staat een foto van 5 gespreide handen die samen een ster vormen. Deze ster staat symbool voor saamhorigheid en verbinding tussen mensen. Dit past goed bij de gedachte om deze postzegel te gebruiken voor een bijzonder iemand. De decembermaand leent zich goed voor echte aandacht voor elkaar, en dat doet u bijvoorbeeld door het sturen van een kaartje. Want wat is er nu leuker dan een echt kaartje in de bus?

Een kerstkaart voor eenzame ouderen

Iedereen verdient het om een kerstkaart te ontvangen. Samen met het Nationaal Ouderenfonds probeert PostNL dan ook om zoveel mogelijk ouderen blij te kunnen maken met een kerstkaart. Weet u niet aan wie u de extra kaart moet sturen? Verstuur hem dan naar het Nationaal Ouderenfonds, dan zorgen zij ervoor dat de kaart bij een eenzame oudere terecht komt. Angela Groothuizen, ambassadrice voor de decemberactie: “Die ene postzegel op een mooie kaart kan nou net dat bijzondere geluksmoment bezorgen bij iemand die het nodig heeft. Dit kan een bekende zijn die het verdient, of een onbekende oudere via het Nationaal Ouderenfonds.”

Ook een kaartje sturen?

De Decemberzegels zijn vanaf maandag 14 november 2016 te koop bij de bekende verkooppunten en kan tot en met 6 januari 2017 binnen Nederland gebruikt worden op kaarten met een gewicht tot en met 50 gram. Daarna kan de postzegel gewoon gebruikt worden, mits u bijplakt tot het geldige tarief. Wilt u een kaartje sturen naar het Ouderenfonds, zodat een eenzame oudere ook een kerstkaart krijgt? Dat kan! Stuur uw kaartje naar:
Nationaal Ouderenfonds
Postbus 156
3980 CD Bunnik

Of neem een kijkje op de website van het Nationaal Ouderenfonds.

Hallo Nederland besteedt op maandag 14 november 2016 ook aandacht aan de speciale actie voor de Decemberzegels, deze uitzending is te zien om 18.30 uur op NPO 2.

Geef een reactie

Reactie

  1. oosterwijck says:

    Fijn geprobeerd KPN! … Natuurlijk sturen we geen extra kaarten met de Kerst. Dat stamt uit een tijd van de postkoets, toen we dagen onderweg waren om tante Miep te bezoeken. Nu telefoneren we even met Skype (gratis) of sturen een SMS (een paar cent). Niemand verdient het om een kaart te ontvangen. … Ga even langs bij die eenzame oudere. En neem iets lekkers mee.

Bekijk ook

Meer