Raad Gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn vrienden doen laconiek over de coronamaatregelen”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

In heel Nederland gelden momenteel coronamaatregelen waaraan iedereen zich dient te houden. Helaas merkt Mathilde dat niet iedereen het even nauw neemt met de regels…

“Ik heb een vriendin die recent het coronavirus heeft gehad. Ik belde haar op een gegeven moment op om te vragen hoe het ging en toen verkondigde zij doodleuk dat zij die middag naar het tuincentrum was geweest. Ik was stomverbaasd. Ze was toen pas net 1 dag aan de beterende hand, wat volgens mij betekent dat je gewoon nog thuis moet blijven. Zij is niet de enige met zo’n laconieke houding. Ik bespeur het ook bij andere vrienden van mij. Zij laten bijvoorbeeld etentjes thuis nog steeds doorgaan. Ik wil hen graag duidelijk maken dat zij anderen in gevaar brengen, maar ik weet niet goed hoe ik dit zo doeltreffende mogelijk doe.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. oosterwijck says:

    Met bloedplasma van genezen mensen (waar antistoffen in zitten) kunnen andere patienten worden genezen. … Waarom wordt daar geen gebruik van gemaakt? … Er is niet eens een registratie van genezen patienten. De bloedbank kan op een eenvoudige wijze bloed afnemen, waarin antistoffen zitten en dit bloed gebruiken om andere doodzieke mensen te genezen. Toen deze vragen voorgelegd werden aan Aura Timen van het RIVM, kwam er een heel wollig verhaal, maar geen antwoord. …

  2. Amaranthus says:

    Ik had gewoon gevraagd of ze al zo snel weer naar een openbare ruimte mocht van de dokter er het misschien geen beter idee is om nog een paar dagen binnen te blijven om te wachten tot haar weerstand weer helemaal terug is. Als ze dan laconiek blijft reageren zou ik mijn eigen conclusies trekken en voor mijn eigen veiligheid (en de veiligheid van mijn verdere omgeving) deze vriendin toch tijdelijk een beetje op afstand houden. Er zijn nu eenmaal mensen die denken dat de regels voor iedereen gelden behalve voor hen.
    Je kunt het gedrag en de reactie van een ander niet veranderen maar wel hoe je daar zelf op reageert.
    In dit geval door voor de veiligheid van jezelf te kiezen.