raad

Raad Gevraagd: “Mijn partner wil de verwarming niet aanzetten”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Het is herfst en binnenkort zal overal weer de verwarming aan gaan. Althans, bijna overal. In het nieuwe huis van Eduard zal de verwarming – tot zijn grote ergernis- waarschijnlijk niet aan gaan. Dit schrijft hij ons:

“Ik ben nu 2 jaar samen met mijn huidige vriendin en ben kort geleden bij haar ingetrokken. Nu het kouder wordt, wil ik graag de verwarming aanzetten, maar daar heeft zij bezwaar tegen. Zij voelt zich het prettigste bij een kamertemperatuur van 17 graden, terwijl ik 21 graden fijner vind. Omdat ik bij haar ben komen wonen, vindt zij dat ik mij moet aanpassen aan wat zij wil, maar dat gaat er bij mij niet in. Zeker niet omdat ze er eerder in onze relatie nooit een punt maakte van de kamertemperatuur in de herfst of winter. We waren toen wel vaker bij mij thuis, maar dan nog. Wat zou een goede oplossing zijn voor ons verwarmingsprobleem?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reacties (5)

  Snipsnap says:

  Beste Eduard,
  Ik begrijp het, het is ook wel erg fris! U kunt misschien watm eer bewegen overdag.
  Want dat is wel goed voor de bloedsomloop en daardoor wordt u wel warmer.
  Als de zon schijnt, laat hem lekker in huis komen, dus geen zonnewering gebruiken.
  Lekker onder een warme deken op de bank wil wel helpen als u in de avond stil zit, en het is heerlijk knus.
  Probeer het bespreekbaar te maken, hoewel u het wel al heeft gedaan.
  Misschien is er een onderliggende reden dat uw vriendin zo reageert.
  Succes ermee!!
  Groetjes Snipsnap

  haeften48 says:

  andere vriendin…..

  E2dyo says:

  Schaf een verrijdbare elektrische radiator aan. Dan kun je hem naast je neerzetten.

  veertje12 says:

  Waarom komt u niet tot een compromis en zet de verwarming op 19. U doet beide water bij de wijn.

  Pippi65 says:

  Wat jammer dat u om zo iets een meningsverschil heeft. En wat nog meer jammer is , is dat dit nu een probleem geworden is. Het meest volwassen is wanneer u er met u beiden uit gaat komen. Op een gelijkwaardig niveau.
  Lukt dat niet, dan zou ik op mezelf gaan wonen. 17 graden is echt niet te doen, vind ik. Mijn kachel staat vaak tussen de 19 en 20,5 afhankelijk van mijn overgangsklachten.