Raad Gevraagd: “mijn collega’s nemen hun vrijwilligerswerk niet serieus”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Henri is vrijwilliger bij de voedselbank. Hij neemt dit werk erg serieus, maar sommige van zijn medevrijwilligers doen dit niet. Dat soort hem, maar wat kan hij hieraan doen?

“Ik werk al jaren als vrijwilliger voor verschillende instanties in mijn woonplaats. Eerst werkte ik bij de kringloopwinkel en nu sinds enige tijd bij de voedselbank. Ik vind dit belangrijk werk en wil het dan ook graag goed doen, maar dat geldt niet voor al mijn collega’s. Er zitten bijvoorbeeld 2 vrouwen bij die weinig uitvoeren en de hele tijd lopen te mopperen. Ook snauwen zij tegen de mensen die hun pakket komen ophalen. Ik vind dit erg storend, maar ik weet niet wat ik ertegen kan doen. Ik durf ze niet persoonlijk aan te spreken omdat ze erg fel uit kunnen halen en ik heb absoluut geen zin in ruzie. Tegen de leidinggevende zeggen kan, maar deze persoon heeft volgens mij goed contact met de vrouwen om wie het gaat…Wat nu?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. Nel van Rootzelaar says:

    Ik kan me voorstellen dat u dit storend vindt. Als u deze dames niet durft aan te spreken en ook de leidinggevende niet wil inseinen dan zou u een paper op kunnen hangen met de volgende tekst:

    BEHANDEL EEN IEDER ZOALS U ZELF BEHANDELD WENST TE WORDEN.

    Misschien dat ze dan het licht zien.
    Succes met de strijd.