raad gevraagd

Raad Gevraagd: “kan ik vragen om een vrijwilligersvergoeding?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Gerry doet vrijwilligerswerk waar hij geen vergoeding voor krijgt. Hij vraagt zich af of hij hierom kan vragen bij de teamleider, zeker nu hij Gerry heeft gevraagd om op een andere locatie te gaan werken.

“Sinds kort doe ik vrijwilligerswerk. ik krijg hiervoor geen vrijwilligersvergoeding, wat ik in principe prima vindt. Nu heeft de teamleider kort geleden aan mij gevraagd of ik op een andere locatie van de stichting wil gaan werken. Om daar te komen, moet ik met de auto, want fietsen is te ver. Hij heeft niets gezegd over een tegemoetkoming qua vergoeding. Kan ik hier zelf om vragen, of is dat gek?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

* Beeld is puur illustratief.

Geef een antwoord

Reacties (2)

    Nelleke reageert says:

    Vrijwilligerswerk, het woord zegt het al. Vrijwillig als in belangeloos inzetten voor en ander. En nee, daar staat geen vergoeding tegenover. Dus ja, het is gek om daarom te vragen. Als u niet met de fiets (kost geen benzine) naar een andere locatie wil, dan zegt u nee. U kan ook denken dat u dan niet meer naar de sportschool hoeft omdat u uw workout al heeft gehad. Scheelt geld en goed voor de gezondheid. Kortom een win-win situatie. Zo simpel kan het zijn.
    Vindt het te gek voor woorden om voor vrijwilligerswerk een vergoeding te vragen.

    jae pand says:

    Meneer u heeft helemaal gelijk. Het is niet raar om een vergoeding te vragen voor gemaakte kosten. Vrijwilligerswerk is 1 ding maar dat betekent echt niet dat u dan nog moet bijdragen uit eigen zak. Het zou wat moois worden dat je er geld op toelegt. Ik zit al jaren in het vrijwilligerswerk en vind het niet meer dan normaal dat mijn kosten die ik hier voor maak vergoed worden. Ik hoef niets te verdienen maar uit mn eigen zak betalen gaat te ver. Er zijn grenzen!