Raad

Raad Gevraagd: “ik moet altijd initiatief nemen tot contact”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Een vriendschap moet van 2 kanten komen, maar in het geval van Joost en zijn beste vriend is dit helaas niet langer het geval. Dit is waar Joost mee zit:

“Ik ken mijn beste vriend al sinds onze schooltijd. We zijn nu eind 60, dus dat is al een behoorlijke tijd. Heel lang zagen we elkaar regelmatig, deden we leuke dingen en gingen we samen op vakantie. Sinds een jaar neemt hij amper nog contact met mij op en moet al het contact dat we hebben van mijn kant komen. Als we elkaar zien is het als vanouds en als ik hem vraag hoe het gaat, dan antwoord hij altijd dat het goed gaat. Ik moet eerlijk zeggen dat ik verder ook niets vreemds aan hem merk. Toch zit het me niet lekker, want misschien is er wel iets aan de hand wat hij lastig vindt om te delen. Hoe kom ik erachter wat er speelt en waarom hij geen contact meer met mij opneemt?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

 

Geef een reactie

Reactie

  1. Michaeliet says:

    Heel herkenbaar. Ook ik dacht ik met bepaalde mensen vriendschap had maar nadat ik voor mijn gevoel degene was ´die de kar trok´ heb ik dat een tijd niet gedaan en zie: ik hoorde en las en zag niets meer van bepaalde mensen. Het geeft in elk geval wel duidelijkheid welke plaats ik – en dus ook u wrs – in hun leven inneemt. Tja, je leven is als ene trein waar voortdurend mensen in- en uitstappen. Niet leuk, wel waar.