bloemen

Raad Gevraagd: “mijn vriendin zet mijn bloemen niet in huis”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Elke geeft graag bloemen aan haar vrienden, maar niet allemaal lijken zij hier even blij mee te zijn. Zo lijkt haar vriendin S. ze rechtstreeks in de groene kliko te gooien. Dat steekt Elke, maar wat moet zij hieraan doen?

“Mijn vriendin S. geeft ik, net als veel van mijn andere vrienden, geregeld een bosje bloemen. Dat vind ik leuk om te doen omdat bloemen altijd zo fleurig staan. S. doet of ze er erg blij mee is, maar ik zie mijn bloemen werkelijk nooit in haar huis staan. En dat terwijl ik wekelijks bij haar thuis kom. Ik vind dit eigenlijk niet zo aardig van haar en wil haar er dan ook op aanspreken Hoe kan ik dit aanpakken zonder dat ze meteen heftig in de verdediging schiet?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (3)

 1. Nelleke reageert says:

  Lijkt mij vrij duidelijk op te lossen. Waarschijnlijk wil uw vriendin u niet voor het hoofd stoten, maar zij houdt duidelijk niet van bloemen. Waarom boos worden? Als het u keer op keer opvalt geef haar dan geen bloemen, probleem opgelost. Probeer uit te zoeken waar u haar wel een plezier mee doet. Misschien heeft ze liever een leuk tijdschrift oid.

 2. ladybug848 says:

  Vraag het. Simpel!

 3. madeliev says:

  Het lijkt mij ook duidelijk. Gewoon iets anders geven.
  Het gaat er om dat die ander blij is met de attentie, en dan wordt u vanzelf ook blij.