raad

Raad Gevraagd: “huis verkopen, of niet?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Maria’s dochter heeft het niet breed en Maria wil haar graag helpen. Maar of ze nu akkoord moet gaan met de oplossing die haar dochter voorstelt? Daar is ze nog niet zo zeker van…

“Mijn dochter heeft een laag inkomen en daardoor kan zij de eindjes maar moeilijk aan elkaar knopen. Ik heb achterin de 70, heb mijn woning afbetaald en heb een prima pensioen. Laatst had ik het laatst met haar over manieren waarop ik haar financieel kan bijstaan. Zij kwam toen met het idee om mijn woning te verkopen, want er zit veel vermogen in de stenen. Omdat ik het vaker met haar heb gehad over mijn wens om te verhuizen, leek haar dit wel een goede optie. Ik twijfel of dit een goed idee is. Aan de ene kant wil ik best verhuizen en haar zo helpen, maar aan de andere kant voelt het toch niet goed. Ik wil liever uit mijzelf verhuizen, niet omdat zij dit van mij vraagt. Wat nu?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  oosterwijck says:

  Maria, ik denk dat het verstandig is om je huis NU te verkopen. En wel om de volgende reden. … Hoe lang denk je nog te leven? Als je NU verkoopt kun je, je dochter financieel helpen. Zelf kun je nog genieten van je vermogen. Ook je dochter kun je helpen met een maandelijks extraatje en daar bovenop enkele wensen in vervulling laten gaan. Misschien kun je samen een mooie reis maken. En de jaren die jouw nog resten kun je prima doorbrengen in een huur appartement. Met een gelukkige dochter, die straalt van dankbaarheid. Bedenk dat de dood geen zakken heeft. Bedenk dat in de hemel geen winkels zijn. Er is in het geheel geen geld, omdat er grote inkomensverschillen zijn tussen de hemelbewoners die al duizend jaar geleden gehemeld zijn en die gene die pas gehemeld zijn. Ook de hemelbewoners die nooit geld gekend hebben zitten samen met de geldwolven die de beurs gemanipuleerd hebben en miljoenen gestolen hebben. Ook de moslimterroristen die aanslagen gepleegd hebben wonen daar met 72 maagden, naast de Greenpace medewerker, die bij een aanslag omgekomen is. En iedereen verblijft daar zonder geld of andere kostbaarheden. … Dus kan ik U aanraden, geniet NU op de aarde van het vermogen dat in de stenen zit van Uw huis. Na Uw overlijden, zou een belangrijk deel naar de fiscus gaan, in plaats van naar uw dochter.

  madelieve says:

  U hebt vooral een goed inkomen doordat u lage woonlasten hebt.
  Bij verkopen en gehuurd gaan wonen zullen die woonlasten flink omhoog gaan [uitgaande van huur rond de 700 euro per maand] en verlegt u mijn inziens het probleem van uw dochter naar uzelf.
  U kunt nog wel 20 jaar leven en dus ook voor bepaalde zorgkosten komen te staan die voor uw eigen rekening zijn. Ik zou daar beslist rekening mee houden.

  U kunt wel overwegen om een goedkopere woning te kopen en zodoende een bepaald kapitaal te reserveren voor uw dochter. Maar ik zou u vooral raden een deskundige in de arm te nemen voordat u iets beslist; er zijn namelijk meer mogelijkheden om uw dochter te helpen, ook zonder te verkopen, zoals bijvoorbeeld een jaarlijkse belasting vrije schenking aan uw dochter.